İşgal saldırıları Saarbrücken’de protesto edildi

Türk devletinin başta Rojava olmak üzere Kürt halkına yönelik saldırılarının protesto edildiği Saarbrücken’deki mitingde, “Önder Apo’nun felsefesiyle büyüyen ve örgütlenen bir halkı asla bitiremeyeceksiniz” vurgusu yapıldı.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla saaat 15.00’da miting düzenlendi.

Saarbrücken Halk Meclisi’nin organize ettiği miting, Qamişlo’da Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR) Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cawid anısına saygı duruşuyla başladı.  

Mitingde bir konuşma yapan Saarbrücken Halk Meclisi Eşbaşkanı Murat Kaplan bir konuşma yaptı. Türk devletinin bölgeye yönelik havadan ve karadan saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken Kaplan,”Sadece Rojava’da değil, Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kürt halkına yönelik topyekun bir saldırı var” diyerek,  buna karşı sessiz kalarak göz yuman ve Türk devletine destek veren uluslararası kamuoyunu kınadı.

 

Mitingde Demokratik Birlik Partisi Saarbrücken temsilcisi Bavê Zerdeşt de bir konuşma yaptı. Bavê Zerdeşt de bölgeye yönelik saldırılara dikkat çektikten sonra şöyle devam etti: “Bilmiyorlar ki orada Önder Apo’nun felsefesiyle büyüyen ve örgütlenen bir halk var. Bin yıllardır Kürt halkına saldırdılar, bitiremediler; bugün de bitiremeyecekler.”

Miting, atılan “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bimre xiyaneta PDK”, “Bimre dewleta Tirk” sloganları ardından sona erdi.