İşgal saldırılarına karşı Oslo’da miting

Türk devletinin işgal saldırılarını protesto eden Kurdistanlılar ve dostları, Norveç hükümetinden uluslararası BM ve NATO aracılığıyla Türk devleti üzerinde baskı kurmasını ve uluslararası savaş hukukunu ihlal ettiği için yargılanmasını istendi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Maxmur‘a yönelik saldırıları, Norveç başkenti Oslo'da Norveç Dışişleri Bakanlığı önünde düzenlenen bir mitingle protesto edildi.


Eylemde NCDK-Oslo Eşbaşkanı Endam Aso, Solidaritet med Kurdistan Eşbaşkani Truls Strand, Norveç Kızıl Parti Gençlik Kolları (Rød Ungdom) Üyesi Ahmed Al-Saedi, bilim insanı ve aktivist Axel Rudi ve Kürt genç aktivist Aram Azari birer konuşma yaptı.

Kurdistan’da ve Gazze’de sivil halka yönelik vahşi saldırılarda bulunarak savaş suçu işleyen Türk ve İsrail devletlerini kınayan konuşmacılar, “Yaşanan savaşlara, insanlık dışı saldırılara seyirci kalmak, endişe etmek veya kınamak yetmiyor” diyerek Norveç hükümetinden barışçı, çözümcü bir rol üstlenmesini istedi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Maxmur halkına yönelik sistematik kirli bir savaş yürüttüğünü kaydeden konuşmacılar, sırf 4 Ekim’den bu yana saldırılarında en az 50 kişiyi katlettiğini; elektrik tesisleri, su depoları, hastane gibi alt yapıları ve sivil alanları bombaladığını hatırlattı; “Biz ayrıca işgal ve soykırım saldırılarının durdurulması için Norveç hükümetinden uluslararası BM ve NATO aracılığıyla baskı kurmasını ve uluslararası savaş hukukunu ihlal ettiği için yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Yoğun yağış altında gerçekleştirilen eylemde "Bijî berxwedana Rojava", "Kurdistan’ı savun”, “Rojava’yı savun”, “Çocuk katili Erdoğan”, “TC Kurdistan'dan defol" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.