İşgal ve ihanet Paris’te protesto edildi

Drancy banliyösünde yapılan eylemde konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, “Kim ki Kürt halkını ve onun evlatlarını hedef alırsa, toprağına doğasına ve kazanımlarına saldırırsa karşısında duracağız” dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI EYLEM

Türk devletinin Başûrê Kurdistan'a yönelik işgal ve ilhak saldırıları, Fransa’nın başkenti Paris'in Drancy banliyösünde protesto edildi, KDP ihaneti teşhir edildi.

Drancy Halk Meclisi öncülüğünde yapılan yürüyüş için Kurdistanlılar Drancy Kürt Kültür Derneği önünde bir araya gelip "İşgale ve İhanete Karşı Kurdistan'ı Savunun" pankartıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık "Bimre Xiyanet", "Bijî Berxwedana Gerîla", "Jin Jiyan Azadî" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. 

Yürüyüş Drancy Belediyesi önünde son bulurken burada Kurdistan Devrim Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt bir konuşma yaptı.

ZÜBEYDE ZÜMRÜT: KDP KURDISTAN’I TC’YE PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİR, KARŞISINDA DURACAĞIZ

Zübeyde Zümrüt şunları vurguladı: “Başûrê Kurdistan’da bir haftadır devam eden saldırılar aslında üç-dört yıldır devam eden saldırılardir. Başûr’da açıkça topyekûn bir soykırım yapmak istiyorlar. Tabii bu sadece Başûr ile sınırlı değildir. Irkçı faşist Türk devleti Kurdistan’ın dört parçasında Kürt halkını ve diğer halkları yok etmek için her türlü teknik ve gelişmiş silahı kullanıyor. Unutulmamalı ki tarihten bugüne kadar Kürt halkı her türlü işgal, imha ve soykırım saldırılarına karşı ortak duruş sergilemiştir. Başûr’daki saldırılar ile Kürt kazanımlarını yok etmek istiyorlar. Irkçı faşist Türk devleti bunu AKP-MHP ve KDP eliyle yapmak istiyor. Barzani Ailesinin eliyle yapılmak istenen bu saldırıların sorumlularından biri de Barzani ailesidir. KDP eliyle Başûrê Kurdistan’ın kutsal toprakları insansızlaştırılmak, oralara DAİŞ teröristleri yerleştirilmek isteniliyor. Bir kez daha söylemek istiyoruz; kim ki Kürt halkını ve onun evlatlarını hedef alırsa, toprağına doğasına ve kazanımlarına saldırırsa karşısında duracağız. Nasıl ki Rojava’da savaşıp çeteleri yok ettiysek Şengal'de, Kobanê'de teröristleri yok edip topraklarımızı özgürleştirdiysek yine bunu yapacağız. Bu çok açık. Bugün Kurdistan’da ihanet edenler Kurdistan'ı savunamazlar. KDP Kurdistan'ı TC’ye peşkeş çekmiştir. KUrdistan'da herkes duruşunu netleştirmelidir. Nedir bu duruş? Kürt özgürlük hareketi etrafında saf almaktır. Zap, Avaşîn ve Metîna'da nasıl ki TC’yi tarumar ettiysek Başûr'da da TC’yi tarumar edeceğiz.

‘ÜLKEMİZİ, DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ’

Tarihten günümüze Kürt halkına ihanet edenlerin hiçbiri kazanmadı. Sadece gerillaya karşı bu savaşı vermiyorlar; doğayı yok ediyorlar, köyleri yakıyorlar, sivilleri hedef alıyorlar, suikastler yapıyorlar, tıpkı 90'lı yıllarda Bakur'da yaptıkları gibi.

Halkımızla, halklarımızla bu işgal ve sömürgecilere karşı en üst seviyede doğamızı ve ülkemizi koruyacağız. Faşizme karşı mutlaka kazanacağız.

Barzani Ailesi kendi çıkarı için işgalcilerle işbirliği yapmaktadır. Bunu halkımız asla unutmaz. Yine unutulmamalı ki, Kurdistan ve Ortadoğu'daki savaş ve kaosun tecrit ile bağlantısı vardır. Rojava ve dört parça Kurdistan'ın işgali için Önder Apo'nun üzerindeki tecridi ağırlaştırmak istiyorlar. Bu yüzden dört parça Kurdistan'ın ve Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadeleyi büyütmek lazım. İnsanlık onuru için herkesin duruşunu netleştirmesi ve sömürge ve işgal girişimine karşı tepki göstermesi lazım", dedi.

Eylem, KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt'ün açıklamasının ardından son buldu.