İslam örgütlerinden Şengal mesajı: Düşman karşısında birliğimizi güçlendirelim

Civaka Îslamiya Kurdistan adaletin tecellisi için mücadelelerine devam edeceklerini vurgularken, Tevgera Alimên Îslamî û Kurdistanî ya Hemdem û Nûjen, bu tür vahşetlerin bir daha yaşanmaması için Kürt halkını birliğini güçlendirmeye davet etti.

Avrupa’da örgütlü Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK-Kurdistan İslam Toplumu)) ve Tevgera Alimên Îslamî û Kurdistanî ya Hemdem û Nûjen (Kurdistan Çağdaş ve Yenilikçi İslam Hareketi), Şengal Soykırımı’nın 10 yılı vesilesiyle yazılı birer açıklama yaptı.

CÎK’in açıklamasında, 10 yıl önce DAİŞ çeteleri ve onu destekleyen karanlık odaklar tarafından büyük bir insanlık suçu işlendiği belirtilerek, “Şengal’de Êzîdi Toplumuna karşı yaşanan korkunç katliamın 10’üncü yıl dönümünde bir kez daha katliamı lanetliyoruz” denildi. Açıklamada, “Şengal’de kadın, çocuk, yaşlı demeden masum canlar katledildi, on binlerce insan evlerinden, yurtlarından edildi. Bu katliam ne din ne de insanlık adına kabul edilecek bir eylemdir. Bu din adına işlenmiş bir insanlık suçudur” denildi.

“Kur’an-ı Kerim’in hiçbir yerinde böylesine bir vahşete onay verilemez” vurgusu yapılan açıklamada, aksine Allah’ın insan hayatının kutsallığını emrettiği ifade edilerek, DAİŞ ve destekçilerinin insanlığın en temel değerlerine saldırdığını ve din adına masumların kanını döktüğü belirtildi.

ADALETİN TECELLİSİ İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Açıklamanın devamında şu ifadeler kaydedildi: “Bizler, bu zulme sessiz kalmadık, kalmıyoruz ve asla kalmayacağız. Şengal’de işlenen bu vahşettin hesabını sormak, bu insanlık suçunun unutturulmaması için mücadele etmek, bizim hem insani hem de dini sorumluluğumuzdur. Yüce Allah’ın adaleti mutlaka tecelli edecektir ve zalimler hem bu dünyada hem de ahirette yaptıkları bu vahşi katliamın hesabını vereceklerdir.”Civaka İslamî ya Kurdistan olarak, bizler, bu acıyı kalplerimizde bir yara olarak taşırken, bu yara bizleri halkımıza yönelik bugün de devam katliamlara karşı durma ve mücadelemizi yükseltme konusunda bizi daha da güçlendirdi. Bugün halkımıza karşı DAİŞ zihniyetini devam ettirenler şunu bilmelidir ki, zulüm ile abad olanın akıbeti berbattır. Mazlumların ahı yerde kalmayacak, Şengal’de katliama tabi tutulan masum insanlarımızın kanı asla unutturulmayacaktır. Bu katliamı gerçekleştirenler ve onların yolundan gidenler, ilahi adaletin karşısında hesap vereceklerdir. Bugün, DAİŞ zihniyetinin bir başka temsilcisi olan, Türk devletinin diktatör şefi Erdoğan, yarım kalan katliamları tamamlamak için halkımıza saldırıyor. Ancak halkımız, bu zulme karşı da dimdik duracak. Bu kararlılıkla, Şengal’de yaşanan bu insanlık suçunu unutturmayacak, adalet yerini bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz.  Yüce Allah’ın adaleti mutlaka tecelli edecek ve zalimler hem dünyada hem de ahirette yaptıklarının hesabını verecektir.”

VAHŞETLERİN BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN BİRLİK

Tevgera Alimên Îslamî û Kurdistanî ya Hemdem û Nûjen mesajında ise, jenosidin üzerinden geçen 10 yıla rağmen yaraların halen sarılmadığına, hak ettiği resmi statüye kavuşmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Hem Irak resmî makamlarının hem de bölgedeki  yerel güçlerin bugüne kadar Êzidî milletimizin talep ve sorunlarını görmezden gelmeleri kabul edilemez/edilmemelidir“ denildi.

O dönem DAİŞ’e destek veren Türk devletinin bugünkü saldırılarına işaret edilen açıklamada, şu vurgular yer aldı: „On yıl önce Kürt milletinin köklerini temsil eden Êzidî milletimiz çoluk çocuk, yaşlı ve kadın demeden toplu katliama maruz bırakıldılar. Bu büyük vahşeti Türk Turan devletinin plan ve istemi olarak paravan örgüt DAİŞ gerçekleştirdi. On binlerce masum ve günahsız insan, bu katillerin elleri ile vahşice öldürülerek toplu mezarlara gömüldüler. Bu duruma sevinen bölge muktedirleri de ellerini ovuşturarak jenosidin tamamlanması için Rojava ve Başûr’un da ortadan kaldırılıp yok edilmesi için hep birlikte çalıştılar. Kürt milletinin on binlerce kahraman genci, kendi bedenlerini siper yaparak bu barbarları ve onların ağababaları olan bölgesel ve uluslararası güçlerin heveslerini kursaklarında bıraktılar. Bu vahşi barbarları ve onlara arka çıkanların planla ve projelerini yerle bir ettiler. Şengal'deki milletimizin çektikleri acıların seneyi devriyesinde; bizler ÇAĞDAŞ VE YENİLİKÇİ İSLAM ALİMLERİ HAREKETİ olarak bu katliamı telin ediyor ve hala kayıp olan çocuklarımızın sağ salim olarak ailelerine geri dönmesini Cenab-ı Allahtan diliyoruz. Bu tür vahşetlerin bir daha yaşanmaması için milletimizin düşmanları karşısında birlik ve ittifaklarını güçlendirmeye davet ediyoruz.