İsveç'in 5 kentinde Türkiye'nin saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları ve bombalamaları İsveç'in 5 kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

İsveç'in başkenti Stockholm ile Göteborg, Örebro, Gävle ve Söderhamn yerleşim birimlerinde Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırı ve bombalamalarını protesto için eylemler yapıldı.

Başkent Stockholm’de Kralı Bahçesi'nde bir araya gelen Kürt kadınları, sosyal mesafeye uyarak bir eylem gerçekleştirdi. Güney Kürdistan'a yapılan saldırıların durdurulmasını talep eden dövizler taşıyan kadınlar, önlerine “Diktatör Erdoğan coronadan daha tehlikelidir” yazılı pankartı yerleştirdi.

Kadınlardan bazıları da merkez metro istasyonunun önünde gerçekleştirdiği eylemde ellerinde Türk devletini protesto eden pankartlar taşıdı. Çevreden geçenleri Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamlar hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

Bir grup Kürdistanlı ise, il merkezindeki Sergelstorg Meydanı’nın üzerindeki köprüde PKK, KCK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın flamalarını taşıyarak Türk devletini protesto etti.

Göteborg, Örebro, Gävle ve Söderhamn yerleşim birimlerinde düzenlenen eylemlerde de Türk devletini kınayan pankartlar açıldı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne Türk devletiyle yaptığı işbirliğine son vermesi çağrıları yapıldı.

Türk devletini protesto gösterilerinin her çarşamba ve cuma günü süreceğini açıklayan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Kürdistanlılar ve dostlarına eylemlere katılmaları çağrısı yaptı.