İsviçre'de 4 Nisan kutlamaları başladı

İsviçre’nin Aarau ve Chur kentlerinde düzenlenen etkinliklerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 74'üncü yaş günü nedeniyle İsviçre’nin Aarau ve Chur kentlerinde kutlamalar düzenlendi.

AARAU

Aarau’da Rojbin Kadın Meclisi tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Burada bir konuşma yapan Aarau Mehmet Tunç Meclisi Eşbaşkanı İdris Uzkaş, “Önderliğin doğumu sadece bir kişinin değil bir halkın doğumudur” dedi. 

Rojbin Kadın Meclisi sözcüsü Dilan Çetinkaya ise, “Biz halk olarak çok şanslıyız ki böyle bir önderliğe sahibiz. Önderliğimizin doğumunu Kürt halkının yeniden doğumu olarak görüyoruz. Kürt halkı olarak 2 yıldan fazladır Önderliğimizden haber alamıyoruz. Önderliğimiz üzerindeki ağır tecrit uygulamasını kınıyoruz. Önderliğimizi özgürleştirinceye kadar mücadele edeceğiz. Rojbûna te pîroz be ey Serokê me (Doğum günün kutlu olsun Başkanımız)” dedi.

Etkinlikte şiir ve müzik dinletisi verildi. 

CHUR

Chur Kürt Halk Meclisi tarafından Demokratik Kürt Halk Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle Abdullah Öcalan'ın 74'üncü doğum günü kutlandı. Etkinlikte Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecride dikkat çekilerek 'Önderliğimizin doğuşunu kutluyoruz. 2023 yılı Önderliğimizin özgürlük yılı olacak” denildi.

İsviçre’de 4 Nisan günü de İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde kutlamalar devam edecek.