İsviçre'de uzun yürüyüşün birinci günü tamamlandı

İsviçre’de gençlerin işgal saldırılarına karşı gerilla direnişini sahiplenmek amacıyla başlattığı uzun yürüyüş, birinci gününü geride bıraktı.

İsviçre’nin Solothurn kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırılarına ve KDP ihanetine karşı gerilla direnişini selamlamak amacıyla organize ettiği uzun yürüyüşün birinci günü tamamlandı.

Gençler Solothurn’un ara sokaklarında Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı kimyasal silah kullanımına dair bildirileri posta kutularına, araba camlarına ve çevreden geçen halka dağıttı.

Yürüyüşlerine saat 13.00 sularında mola veren gençler, burada bir seminere katıldı. Kimyasal silah kullanımı ve Kürdistan’daki işgal ve soykırım saldırılarına dair semineri TJK-E Üyesi Newroz Serhed verdi.

Serhed, gençlerin eylemini selamlarken, bu döneme en uygun cevabı gençliğin vereceğini söyledi.

Yaklaşık 40 dakika süren seminer ardından gençler, “Bijî berxwedana Zapê“, “Bijî berxwedana gerîla“ ve ”Bijî Serok Apo” sloganı ile Grenchen kentine doğru yürüyüşlerini sürdürdü.

Uzun yürüyüşe katılan Ronî Gever ile Baz Tolhildan ANF’ye verdiği demeçte herkesi gerilla direnişi etrafında kenetlenip Kürdistan’ı savunmaya çağırdı.

Bugün yaklaşık 10 km kat eden gençler, yarın İsviçre’nin Biel kentinde yürüyüşe devam edecek.