İsviçre’deki uzun yürüyüşe katılım çağrısı

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, İsviçre’de 30 Mayıs günü başlayacak uzun yürüyüş için gençlere çağrıda bulundu.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde “İşgale ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê” şiarı ile Avrupa’nın 6 ayrı ülkesinde yürüyüşler gerçekleştirilecek.

İsviçre’deki yürüyüş 30 Mayıs günü başlayacak. Yürüyüş tertip komitesi yaptığı yazılı açıklamada Kürdistan’ı savunma vakti olduğunu belirterek, gençleri işgale karşı eyleme katılmaya çağırdı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“NATO öncülüğündeki Ortadoğu’daki kanlı savaş, Türk devleti tarafından KDP işbirlikçiliğiyle bir komplo haline dönüşmüş, son aylarda ise Ukrayna kriziyle birlikte Kürdistan özgürlük hareketine karşı yönelimler artmıştır. NATO ve Rus emperyalizmi arasındaki rekabet ve bu emperyalist savaşın yol açtığı doğal kaynak ve petrol krizi, NATO destekli Türk devlet faşizminin Güney Kürdistan ve Rojava’da daha da büyümesine sebep olmaya devam ediyor.

Bu temelde, Avrupa’daki devrimci gençlik hareketlerinin (TCŞ / TekoJIN) eylem çağrısının bir parçası olarak, Fransa, Almanya, İsveç, İsviçre, Yunanistan, Rojava ve Güney Kürdistan’da da benzer şekilde düzenleneceği gibi, burada İsviçre’de Kürt gençleri olarak üç günlük Uzun Yürüyüş Eylemi düzenliyoruz.

Bütün Kürdistanlıları ve dostlarımızı ‘Kürdistan’ı Savun’ şiarıyla ihanet ve işgale karşı çıkmak için bu üç gün eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”

Uzun yürüyüşün üç günlük planlaması şöyle:

1.Gün:

30 Mayıs 2022 Pazartesi

10:00

1 Mayıs Alanı Solothurn

2.Gün:

31 Mayıs 2022 Salı

10:00

Biel Zentralplatz – Lyss

3.Gün

1 Haziran 2022 Çarşamba

10:00

Zoolikofen – Bern