İsviçre kentlerinde şehitler için anma etkinlikleri

Farklı tarihlerde şehit düşen KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cavîd, YJA Star gerillaları Aynur Atlı ve Dilan Aldan, HBDH gerillaları Ulaş Alankuş, Fikret Tekçe ile hasta tutsak Bazo Yılmaz, İsviçre kentlerinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Farklı tarihlerde Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen savaşçılar ve 6 Ağustos günü Qamişlo'da şehit düşen Rêzan Cavîd için İsviçre'nin Zürih ile St. Gallen kentlerinde anma etkinlikleri düzenlenirken Lozan kentinde ise Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde katledilen ağır hasta tutsak Bazo Yılmaz için taziye kuruldu.

YJA STAR GERİLLALARI ANILDI

30 Mayıs'ta Medya Savunma Alanları'nda şehit düştüğü açıklanan YJA Star gerillaları Aynur Atlı (Armanc Arîn) ile 6 Haziran'da şehit düşen Dilan Aldan (Rewşen Hêvî), Zürih Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (CDK) düzenlenen etkinlikle anıldı.

Armanc Arîn'in aile bireylerinin de hazır bulunduğu anmada, her iki şehit şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Şehit Aile Kurumu (Komav) adına Metin Mintaş'ın süreçle ilgili değerlendirmeleriyle devam eden anmada Armanc Arîn'in ailesi adına Devrim Atlı da bir konuşma yaptı.

Atlı, "Anılarına bağlılık gereği şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak mücadeleyi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz" diye konuştu.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş da kısa bir konuşmayla şehitleri andı.

Anma, şehitlerin mücadele yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrası "Şehîd namirin" sloganıyla sonlandırıldı.

ULAŞ ALANKUŞ VE FİKRET TEKÇE İÇİN AYRI BİR ANMA

5 Ağustos'ta Ağrı’nın Doğubeyazıt kırsalında Türk ordusu ile yaşanan savaşta şehit düştükleri açıklanan Halkların Birleşik Devrim Hareketi gerillaları Ulaş Alankuş ile Fikret Tekçe için Zürih kentinde ayrı bir anma düzenlendi. 

Zürih Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda devrimci kurum temsilcisi katılım sağladı.

Anmada MLKP ve HBDH mesajları aktarıldı.

Barış Anneleri ve İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) adına mücadeleyi ortaklaştırarak yükseltme çağrıları yapıldı.

BAZO YILMAZ İÇİN TAZİYELER KABUL EDİLDİ

Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı hapishanesinde katledilen ağır hasta tutsak Bazo Yılmaz (67) için Lozan kantonuna bağlı Mudon kentinde taziye kuruldu.

Taziyeleri Bazo Yılmaz'ın ailesi kabul etti.

Taziyede konuşan siyasetçi Welat Bagok, Yılmaz'ı anarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu gerçek bir kez daha ortaya çıkmıştır; PKK bir şehitler hareketi ve partisidir. Bize düşen asıl sorumluluk, şehitlerimizin anılarına bağlılığın gereği olarak mücadeleyi yükselterek, şehitlerimizin özgür Kürt, özgür Kürdistan ve özgür Önderlik ideallerini gerçekleştirmektir. Haki Karer'in şehadetiyle başlayan partileşme süreciyle mücadelenin yükseltilmesinde şehitlerimizin mücadeleye olan inançları yatmaktadır. Kürt halkına ölümü ve soykırımı reva gören bu saldırılar karşısında şehitlerimizin mücadeleye olan inançlarını esas alarak mücadeleyi zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."

İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezleri Eşbaşkanlık Divanı adına Salih Sağlam da yaptığı kısa konuşmayla aileye taziyelerini sundu.  

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Üyesi olduğu için 12 Aralık 2016'da, 25 gün süren gözaltı ve işkencenin ardından tutuklanan Gogan (Yukarı Göklü) eski Belde Belediye Eşbaşkanı ve Halfeti Belediye Meclis Üyesi Bazo Yılmaz, ağır hastalığına, tüm girişim ve uyarılara rağmen 6 yıldır rehin tutulduğu cezaevinde katledildi. 

RÊZAN CAVÎD ST. GALLEN'DE ANILDI

Türk devletinin 6 Ağustos günü Qamişlo'ya saldırısında şehit düşen KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cavîd (Yûsîf Rebanî) için St Gallen kentinde anma düzenlendi.

St. Gallen Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anmada Rêzan Cavîd şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Şehit Aile Kurumu (KOMAW) adına Hakîm Duhok'un Rêzan Cavîd şahsında şehitlerin mücadeledeki önemine ilişkin konuşması ve kurumlar adına yapılan mücadeleyi yükseltme çağrıları sonrası Rêzan Cavîd'in mücadele yaşamına ilişkin sinevizyon gösterime sunuldu.

Anma "Şehîd namirin" sloganlarıyla sonlandırıldı.