İsviçreli komünist gençlerden kimyasal tepkisi

İsviçreli komünist gençler, yayımladıkları bir video aracılığıyla Türk devletinin savaş suçlarına karşı Kürt halkıyla dayanışma mesajı verdi.

İsviçre İşçi Partisi PDA-POP'a bağlı Komünist Gençlik Partisi (Partei der Arbeit Bern und die Kommunistische Jugend) üyeleri, bir video yayımlayarak, işgalci Türk devletinin Kürdistan'da gerillalara yönelik kimyasal ve zehirli gaz saldırısına tepki gösterdi. 

Açıklamada şu ifadeler geçti:

“İsviçreli komünist ve sosyalist gençler olarak Türk devletinin Kürdistan'a yönelik faşizm ve kapitalizm endeksli saldırılarını kınıyoruz. Çeşitli bahanelerle Erdoğan faşist rejimi özgürlük gerillalarına ve Kürtlere en modern silahların yanı sıra kimyasallarla saldırmaktan çekinmiyor. NATO tarafından finanse edilen bu saldırılar, Cenevre Sözleşmesi’ne göre açıkça savaş suçu olarak görülmekte. Biz İsviçre Komünist Gençliği olarak bu saldırıları kınıyoruz. Dünyadaki tüm işçilere selamlarımızı gönderirken, özellikle de Erdoğan rejiminin saldırılarına direkt veya dolaylı olarak maruz kalanlara gönderiyoruz. Yaşasın devrimci dayanışma! Çünkü dayanışma bizim en önemli silahımızdır."