İsyan Brûsk ve 5 arkadaşı Marsilya’da anıldı

Medya Savunma Alanları’nda 2017 yılında şehadete ulaşan 6 gerilla için Marsilya’da taziye ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Marsilya’da 2017’de Medya Savunma Alanları’nda 4 Eylül 2017’de 5 arkadaşıyla beraber şehit düşen, İsyan Brûsk (Azad Turan) için Fransa’nın Marsilya kentinde açılan iki günlük taziye sona erdi.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Meclisi’nde İsyan Brûsk’ün ailesinin taziyeleri kabul etmesinden sonra kitlesel bir anma düzenlendi.

Anma, Kurdistan Devrim Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı, ardından ise şehit düşen 5 gerilla ile ilgili hazırlanan sinevizyon izlendi.

Salonda ayrıca şehit köşesi hazırlandı. Anma etkinliğinde bir konuşma yapan Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Divan Üyesi Sabahattin Xinis, şunları paylaştı: “Bizim için en zor olan an şehitler için yapılan konuşmadır. Onların yolunda gitme sözünü verirken direnişimizi her alanda büyütmek ve Önder Apo’yu özgürleştirmekle şehitlere layık oluruz. Başta İsyan arkadaşımızın ailesi ve Önder Apo olmak üze Kürt halkının başı sağolsun. Şehîd namirin.”

İsyan Brûsk’ün ailesi adına da bir konuşma yapıldıktan sonra anma, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.