İtalya Alessandria Belediyesi’ne önemli ziyaret

Belediyeyi ziyaret eden heyet, Abdullah Öcalan için fahri vatandaşlık talebinde bulundu. Alessandria’nın Kürt dostu bir kent olduğunu belirten Belediye Başkanı Giorgio Abonante, heyetin taleplerini ciddiyetle değerlendireceklerini söyledi.

İtalyanların kurduğu Veso Il Kurdistan (Kurdistan’a Doğru) derneği ve İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu Alessandria Belediye’sine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

İtalya Alessandria Belediyesi’ne gerçekleştirilen ziyarette Veso Il Kurdistan Eşbaşkanları Lucia Giusti ile Antonio Oliverieri, İtalya’nın tanınmış sanatçısı Zerocalcare ve İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu adına da Yılmaz Orkan hazır bulundu. Alessandria Belediyesi adına ise belediye başkanı, yardımcısı, belediye şefi ve belediye kabinesi adına yetkililer heyeti karşıladı.

Öncelikle Belediye Başkanı Giorgio Abonante ziyaretten dolayı onore olduğunu dile getiren bir konuşma yaptı. Geçtiğimiz günlerde Alessandria’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen konseri selamlayan Abonante, kendisinin de belediye heyeti ile birlikte katıldığı, İtalyan aydın, siyasetçi, akademisyen ve üniversite öğrencilerinin kitlesel olarak katıldığı “Verimli Hilal’de Kürt ve Êzidîlerin direnişi ile Abdullah Öcalan konulu paneli de tebrik etti. Organizasyonu gerçekleştirenlere de ayrıca teşekkür etti.

Ziyarette tanınmış sanatçı Zerocalcare de söz alarak, Kürt halkının özgürlük mücadelesini anlattı, Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin kendilerine ilham kayanağı olmasına değindi.

Veso Il Kurdistan Eşbaşkanı Antonio Oliverieri ise konuşmasında, daha önce Wan’ın Bostaniçi beldesine Alessandria Belediyesi’nin gerçekleştirdiği su projesini hatırlattı ve böylesi önemli ilişkilerin güçlenerek devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

İtalya Kurdistan Enformasyon Ofisi adına konuşan Yılmaz Orkan da Belediye Başkanı’ndan Abdullah Öcalan’a Alessandria Belediyesi tarafından fahri vatandaşlık verilmesi talebinde bulundu. Ayrıca Kurdistan’daki belediyeler ile kardeş belediye projelerinin önemine ve güçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Belediye başkanı Giorgio Abonante, hem halkının hem de kendisini Kürt halkının yanında durduğunu, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini yanında talep edilen her iki konuya da sıcak baktığını, Kürt halkı ile dayanışmalarını büyüteceklerini söyledi.