İtalya’da binler Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için buluştu

Radio Onda d’urto'nun İtalya'daki etkinliğinde binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için buluştu.

İtalya’nın Brescia kentinde 31 yıldır her yıl düzenli olarak Radio Onda d’urto tarafından organize edilen etkinlikte bu yıl bir ilk yaşandı. 18 gün boyunca yapılan etkinlikte bu yıl Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt halkının bağımsızlık hakkının savunulması için özel bir gün ayrıldı. Radio Onda d’urta ile İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu tarafından organize edilen “Umut Zamanı” adlı etkinlik Brescia kentinin Buffolora kasabasında yapıldı. Özel etkinlikte binlerce insan hem Kürt sorunu hakkında bilgilendirildi hem de Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti.

Kitap tanıtımını ve söyleyişi binler dinledi.

Alanda kurulan çadırda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşamını çizgi roman olarak anlatan “Umut Zamanı" ve Şengal'deki Êzidî katliamını ve Êzidîleri anlatan ve geçen yıl İtalya’da 300 binden fazla satılan “Şengal'ee Kadar Durmak Yok” adlı çizgi romanın sahibi Zero Calcare, Êzidî halkını anlatan “Yalnız Dağ” kitabının yazarları Chiara Crucciati ve Rojbin Beritan konuk olarak katıldı. Bir anda çadırın etrafına binlerce insanın gelmesi üzerine söyleşi sahnede yapıldı.
Yazarlardan sonra sahneye İtalya’nın ünlü rock müzik grubu Gli Ultima sahne aldı.

 'ÖNDER APO İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'

İtalya Kurdistan Enformasyon bürosu sorumlusu Yılmaz Orkan etkinlikte bir konuşma yaptı. Orkan, "Önder Apo bundan 25 yıl önce İtalya’ya geldi. Amacı Kürt halkının özgürlük mücadelesini demokratik bir biçimde çözmekti. Fakat uluslararası komplo ile tutsak edildi. Şu an 25 yıldır cezaevindedir. Fakat 29 aydır hiçbir haber alınamıyor ve yoğun bir tecrit altındadır. İmralı cezaevinde Önder Apo ve 3 arkadaşından haber alınamıyor. Biz Kürt halkı olarak her zaman mücadelemizi sürdürdük. Yeni dönemde de bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu süreçte başta İtalyan dostlarımız olmak üzere herkesi Önder Apo için mücadeleye davet ediyoruz” dedi

İtalyan Yazar Zero Calcare, "Kürt Halk Önderi Abdullah bir halkın önderidir ve yıllardır cezaevinde olması beni üzüyor. Onun artık özgür olması gerekir. Bunun için mücadele eden Kürt halkıyla dayanışma içinde olmalıyız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın savunmalarından pasajlar okundu.

Konuşmaların ardından İtalyan ünlü Punkreas grubu OUNK ve rock müzik grubu Gli Ultima sahne aldı. Grubun söylediği şarkılarla binler dans etti.