‘Önderliğimizin özgürleşmesi için mücadeleyi büyütelim’

Özgürlük Nöbeti’ni Sachsen eyaleti DKTM üyeleri devraldı. Grup adına konuşan Mustafa Güngörür, Kürt halkını ve gençliğini mücadele etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 529. haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının kararlılıkla sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’nın Sachsen eyaleti DKTM üyeleri devraldı. Yeni grupta Mustafa Güngörür, Abdullah Karakaş, Taner Çelik yer alıyor.

Grup adına söz alana Mustafa Güngörür, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başta Kürt halkı olmak üzere ezilen her kesimin iradesi olduğunu, özellikle gençliğin mücadeledeki önderliği olduğuna dikkat çekti.

“Önderimizin esaretiyle Kürt halkının iradesi teslim alınmak istendi” diyen Güngörür, Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişinin uluslararası komployu boşa çıkardığını ve bu direnişin Kürt halkının yeniden dirilişi anlamına geldiğini ifade etti.

AVRUPA DEVLETLERİ TECRİT İŞKENCESİNİN ORTAĞI

Uluslararası komplonun ortaklarının başta ABD olmak üzere Avrupa devletleri olduğunu dile getiren Mustafa Güngörür, bu anlamda Avrupa kurumlarının yanı başında sürdürülen Özgürlük Nöbeti’nin bu devletlerin Kürt halkına karşı ihanetini teşhir ettiğini vurguladı.

İnsan hakları ve demokrasiden bahseden Avrupa’nın, bu değerleri sadece ekonomik çıkarları için politik bir araç olarak kullandığını ifade Mustafa Güngörür, “Biz bu eylemle onların savunduğu bu değerlerin içinin boş olduğunu gösteriyoruz. Çünkü bu değerleri savunmuş olsalardı Önderliğimiz üzerindeki tarihte görülmemiş işkencenin ortağı olmayacaklardı. Avrupa devletleri, Türk devletinin Önderliğimize ve halkımıza karşı işlediği insanlık suçunun ortağıdır”dedi.

Avrupa Konseyi ve ona bağlı CPT’nin görevlerini yerine getirmediğini vurgulayan Mustafa Güngörür, “Eğer Kürt halkına karşı tarihsel özeleştirilerini vereceklerse Önderliğimizin özgürlüğü için acilen adım atmalılar”dedi.

Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırılarını kınayan Mustafa Güngörür, gerillanın tarihi direnişini de selamlayarak, başta Kürt gençliği olmak üzere Kürt halkını Zap, Metîna, Avaşîn direnişi etrafında kenetlenmeye çağırdı.