Özgürlük Nöbeti 584’üncü haftasında sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 584’üncü haftasında insani bir kurumdan üç yurtsever devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Kürtlerin Avrupa’daki en uzun soluklu eylemi olan Özgürlük Nöbeti’nin 584’üncü haftasında Fransa’da üç yurtsever devraldı.

Süleyman Külen, Mehmet Okan ve Murat Demir isimli eylemciler, Fransa’da insani faaliyetlerde bulunan kurum adına eylemi devraldıklarını bildirdi.

Grup sözcüsü Süleyman Külen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mutlak tecrit altında olduğunu ve haber alamadıklarını hatırlatarak, “Önderimiz özgürleşene kadar nöbetimiz sürecek” dedi.

Başta İşkenceyi Önleme Komitesi ve Avrupa Parlamentosu olmak üzere Avrupa kurumlarına da seslenen grup sözcüsü tecrit karşısındaki sessizliğe tepki gösterirken, Avrupa kamuoyunu da nöbet eylemi karşısında duyarlı olmaya çağırdı.