Özgürlük Nöbeti eylemini Münster DKTM üyeleri devraldı

Onuncu yılını 25 Haziran’da dolduracak olan ve Kürtlerin Avrupa’daki en uzun eylemi olarak tarihe geçen Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında Münster DKTM üyeleri devraldı.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı “Önder Apo’ya Özgürlük Nöbeti” 25 Haziran tarihinde onuncu yılını geride bırakıyor. Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının Avrupa kurumlarının yanıbaşında gruplar şeklinde sürdürdüğü eylem, Avrupa’daki en uzun eylem olarak tarihe geçmiş durumda.

Eylemi 520. haftasında ise Almanya’nın Münster kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyesi yeni grup devraldı.

Grupta Hunermend Yılmaz Tekin, Rêber Zan, Veli Dede ve Celal Ruha yer alıyor.

Grup adına konuşan hunermend Yılmaz Tekin, 25 Şubat 1999 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dönük Uluslararası Komplo’ya değinerek, “Önderliğimiz komployla Türk devletine rehin verildi. Öte yandan ise tarihte görülmemiş bir tecritle karşı karşıyadır”dedi.

Tecridin insanlık suçu olduğunu ifade eden Yılmaz Tekin, tecridi kınadıklarını belirtti. “Temennimiz kısa sürede Önder Apo’nun özgürlüğüne kavuşmasıdır” diyen Tekin devamında, “Önder Apo özgür bir kişidir ama fiziki özgürlüğü bizler için önemlidir. Fikir ve düşüncelerinin arkasında milyonlarca insan vardır” dedi.

Tüm dünyanın sorunun ne olduğunu farkında olduğunu ifade eden Yılmaz Tekin, “Önder Apo’nun fikirleri, paradigması emperyalistler için bir tehlikedir. Önderliğimizin paradigması sadece Kürtler için değil ezilen, sömürülen, baskı gören tüm insanlığın kurtuluşunu esas alıyor. Bundan dolayı Önderliğimizin üzerindeki tecride ve esaretine tüm devletler sessiz kalıyor” diye konuştu.

Yılmaz Tekin, “Önderliğimizin üzerindeki tecrit, uluslararası destekle sürüyor. Biz Kürt halkı olarak bunu kınıyoruz” dedi.