GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti’nden net mesaj: Önderliğimizin özgürlüğü temel hedefimizdir

Özgürlük Nöbeti eylemcileri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkının özgürlüğü olduğunu belirterek, “Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” mesajını verdi.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ'Nİ SAARBRÜCKEN GRUBU DEVRALDI

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve İmralı İşkence Sistemi’nin son bulması amacıyla başlatılan Özgürlük Nöbeti 13. yılında kararlılıkla devam ediyor.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü eylem 630. haftasına girdi. Nöbeti yeni haftasında Almanya’nın Saarbrücken kentinden gelen grup devraldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir hafta nöbeti sürdürecek grupta Hasan Torî, Lîlav Şêxahmed ve Agit Kaplan yer alıyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada devam eden eylem, nöbet grupları dışında da Avrupa’da yaşayan Kürt halkı tarafından ziyaret edilerek, mücadeleyi yükseltme ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirme mesajları veriliyor.  Gün içerisinde Fransa’nın Saint-Avold Demokratik Kürt  Toplum Merkezi üyeleri de nöbet eylemini ziyaret etti.

Grupta Sezai Keskin ve Serkan Topçu yer aldı. Eylemciler mesajlarını video aracılığıyla dile getirdi.