Özgürlük Nöbeti’ni 592’nci haftasında yeni bir grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde yürütülen nöbet eylemini 592’nci haftasında Belçika’nın Liege kentinden gelen bir grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı nöbet eylemi 591’inci haftasında yeni bir grupla devam ediyor.

Belçika’nın Liege kentinden gelen üç yurtsever, 592’nci haftasında nöbet eylemini Antwerpen’den gelen gruptan devraldı.

Yeni grup yaptığı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaklaşık 25 yıldır zindanda olduğunu hatırlatarak, “Çok ağır bir tecrit altındadır. Bu uluslararası bir komplodur” dedi.

Nöbet eylemcileri, tecrit ile Kürt halkının hedef alındığını belirtirken, “Buna isyan ediyoruz” dedi ve Abdullah Öcalan özgürleşene kadar eylemde olacaklarını kaydetti.

10 Ekim’de onlarca merkezde Kürt halkının dostlarının “Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm” talebiyle başlattığı küresel hamleye de dikkat çeken grup, Kürt Halk Önderi’nin özgürleşmesi ve Kürt halkının özgürlüğü için herkesi elinden geleni yapmaya çağırdı.  Grup, “Özgürlüğümüz için ise birlik olmak bize ekmek ve su kadar gereklidir” vurgusunda bulundu.