Özgürlük Nöbeti’ni Doğu Kurdistanlı bir grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 586’ncı haftasında PJAK’lı bir grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Kürtlerin Avrupa’daki en uzun soluklu eylemi olan Özgürlük Nöbeti’nin 586’ncı haftasında Doğu Kurdistanlı bir grup devraldı. Grup, Ronak Febevi, Şoreş ve Serbest isimli Rojhilatlılardan oluşuyor.

Grup adına bir açıklama yapan Ronak Febevi, Kürt Halk Önderi’nin yaklaşık 25 yıldır İmralı’da esaret altında olduğunu hatırlatarak, Abullah Öcalan’ın özgürlüğü için 11 yıldır Kürt halkının Strasbourg’daki Avrupa kurumları önünde nöbet eyleminde olduğunu vurguladı.

Ronak Febevi, Kürt halkı ve önderine karşı yürütülen zulme “artık yeter” diyerek, tüm özgürlük ve demokrasi yanlılarını tecride son verilmesi ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dayanışmaya çağırdı.