Özgürlük Nöbeti’ni Düsseldorf grubu devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Düsseldorf kentinden gelen grup devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla başlayan Özgürlük Nöbeti’ni 465’inci haftasında yeni bir grup devraldı.

Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü eylemi bu hafta Almanya’nın Düsseldorf kentinden gelen grup devraldı.

Avrupa kurumlarının Le Parc de l'Orangerie’de buluştuğu ortak alanda devam eden nöbet eylemini 465’inci haftasında sürdürecek grupta Ayvaz Ece, Bedran Aydeniz ve Ayvaz Acar yer alıyor.

Grup adına açıklama yapan Ayvaz Ece Mayıs ayı şehitlerini andıklarını ve şehitler çizgisinde mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı tarihi bir direniş sağlayan gerillayı, İmralı’da 23 yıldır işkence sistemine karşı büyük bir direniş sergileyen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve tecride karşı açlık grevinde olan siyasi tutsakları selamladıklarını ifade etti.

Ayvaz Ece Kürt halkının 10 yıla yakındır Avrupa kurumlarının yanı başında önemli bir eylem sürdürdüğünü, bu eylemin talepler değil Avrupa ülkelerine Türk devletinin Kürt halkı ve önderliğine karşı geliştirdiği saldırı ve imhaya ortak olmamaları çağrısını içerdiğini dile getirdi. Ece, Kürt halkına karşı Avrupa’nın suskunluğunu kınadıklarını belirterek, Avrupa başta olmak üzere insanlığın, dünyanın başına bela olan DAİŞ çetesini yenen Kürtlere bir borcu olduğunu belirtti.

Ece Kürt halkının özgürlük mücadelesinin Önderliklerinin özgürlüğü ile zafere ulaşacağını, bunun içinse Kürtlerin her alanda mücadeleyi büyüteceğine dikkat çekti. “Önder Apo üzerindeki tecrit insanlık suçudur” diyen Ayvaz Ece, demokrasinin ve insan haklarının savunucusu olduğunu ifade eden Avrupa devletlerinin Kürtlere karşı çifte standarttan vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının önümüzdeki günlerde yaptığı açıklamayı işaret eden Ayvaz Ece, “Önderliğimize disiplin cezasının verilmesini hiç bir Kürt kabul etmeyecektir” diyerek Kürt halkını her alanda direnişi büyütmeye çağırdı.