Özgürlük Nöbeti’ni Hollanda’dan gelen grup devraldı

Onbirinci yılında kararlılıkla sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında devralan Hollanda grubu, Türk devletinin Kürt soykırımına karşı her alanda mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 11. yılında kararlılıkla devam ediyor.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü ve Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada devam eden Özgürlük Nöbeti eylemi, 533. haftasında ise Hollanda Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Hollanda Kürt Kadın Hareketi üyeleri devraldı.

Grupta Hüseyin Yıldız, Dayika Şükran ve Şirin Farqîn yer alıyor.

ÖNDERLİĞİMİZ AĞIR İZOLASYON ALTINDA

DKTM üyesi Hüseyin Yıldız grup adına yaptığı konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 15 Şubat 1999’dan beri sürdürülen ağırlaştırılmış tecride vurgu yaptı. Hüseyin Yıldız, “Bugün Hollanda grubu adına Önderlik nöbetini devraldık. Önderlik, uluslararası komplo ile alınıp Türk devletine teslim edildikten bu yana ağır bir baskı, ağır bir izolasyon altında. Ve dünya da buna sessiz. Kapitalist sistemin Önderliği halkından koparma ve gardiyanlığını da Türk devletine vermesinin 25. yılında” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Yıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürleştirilmesi için verilen mücadelenin yeterli olmadığını belirtirken, “sorumluluklarımıza sahip çıkamadık” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın özgürleştirilmesi için sorumlulukların yerine getirilmesi çağrısını yapan Yıldız,  “Hala Kürt halkı olarak, özellikle hareket olarak Önderliği özgürleştiremedik. Bu vicdanen, ahlaken ve gerçekten sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz anlamına geliyor. Bundan sonra bizler birey olarak, Kürt halkı olarak, toplum olarak sorumluluğumuzu doğru temelde yerine getirip Önderliğimizi özgürleştirmemiz, temel görevimiz olmalı” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ

Hüseyin Yıldız, Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğü için Özgürlük Nöbeti eylemine katıldıklarını yinelerken, “Bu amaçla buradayız. Mücadeleyi toplumun bütün alanlarına, sömürgeci faşist sistem ve dünya kapitalist sisteminin özel savaşına karşı topyekun direnerek Önderliği özgürleştirene kadar devam etmek boynumuzun borcudur.”

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNE BAĞLIDIR

Strasbourg’daki Özgürlük Nöbetinin bir diğer eylemcisi Hollanda Kürt Kadın Hareketi üyesi Dayika Şükran da “Özgürlüğümüz Önderliğimizin özgürlüğüne bağlıdır” derken, şunları kaydetti: “Hollanda’daki Kürt kadınlarına adına katıldım. İstiyoruz ki hemen şimdi Önderliğimiz özgürleşsin. Özgürlüğümüz Önderliğimizin özgürlüğüne bağlıdır. O dört duvardan kurtulacak ve tecritten çıkacak. Kadınlara çağrı yapıyoruz; bu nöbete katılsınlar ve Önderliğimiz üzerindeki tecrit son bulsun!”