Özgürlük Nöbeti’ni Luzern DKTM üyeleri devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde 11’nci yılına giren nöbet eylemini bu hafta Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) üyeleri devraldı.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 526.haftasına girdi.

Strasbourg’da Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada devam eden eylemi her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Eylemi yeni haftasında İsviçre’nin Luzern kendindeki DKTM üyeleri devraldı. Grupta Abdurrahim İlbaş, Molla Şahin ve Vecdi İlhan yer alıyor.

Grup adına konuşan Abdurrahim İlbaş, Kürt halkının 11 yıldır Avrupa kurumlarının yanıbaşında eylemde olduklarına dikkat çekti.

“Ama Avrupa kör, sağır ve dilsizi oynuyor” diyerek Avrupa’nın tecritteki rolüne vurgu yapan İlbaş, Kürt halkının eylemle bu kurumların suçunu göstermeye devam edeceğini söyledi.

Abdurrahim İlbaş, “Avrupa halkı ve tüm Kürdistan halkına çağrımızdır. İlk gündemimiz daima Önder Apo olmalıdır. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü Kürdistan’ın özgürlüğüdür” dedi.