GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti’ni Münih’ten gelen gençler devraldı

Strasbourg’daki Özgürlük Nöbeti’ni 640’ıncı haftasında devralan gençler, Kürt gençlerine ve halka seslendi: “Hangi alanda yaşarsanız yaşayın Önderliğinize sahip çıkın. Önderlik özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da çalışmalarınızdan vazgeçmeyin.”

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla 25 Haziran 2012’den bu yana yürütülen nöbet eylemi, 640’ıncı haftasında.

Her hafta farklı bir bölgeden gelen yurtseverlerin yürüttüğü nöbet eylemini 640’ıncı haftasında Almanya’nın Münih kentinden gelen yurtseverler devraldı.

Grupta Abdurrahim Demir, Sinan Ergen, Nurettin İnci ile Hesen Ergen adlı gençler yer alıyor.

Münih Kürt Halk Meclisi adına nöbeti devraldıklarını belirten Abdurrahim Demir, “Rêber Apo’nun özgürlüğü için 12 yıldır burada sürdürülen nöbet için gençliğin Rêber Apo’ya sahip çıkmasını istiyoruz. Rêber Apo’ya sahip çıkmak, Kürt halkının özgürlük mücadelesine sahip çıkmaktır” dedi.

Başta Halklar Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürdistan Özgürlük Gerillalarını ve Kürt halkını selamlayan Sinan Ergen ise, “12 yıldır Rêber Apo’nun özgürlüğü için tutulan nöbet için bugün Kürt gençleri olarak buradayız. Önderliğimiz özgürleşene kadar da bu nöbet devam edecek” diyerek Kürt gençlerine ve halka seslendi: “Hangi alanda yaşarsanız yaşayın Önderliğinize sahip çıkın. Önderlik özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da çalışmalarınızdan vazgeçmeyin.”