Özgürlük Nöbeti’ni Strasbourg grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 11 yıldır Strasbourg'da devam eden Özgürlük Nöbeti'ni bu hafta Strasbourg grubu devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 541. haftasına girdi. 

Her hafta Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, bu hafta eylemin gerçekleştirildiği Strasbourg kentinden gelen grup devraldı. 

Grupta Veli Tekiner, Mehmet Ali Çoban, Sidar Amed ve İsmail Fırat yer alıyor.

Grup Sözcüsü Sidar Amed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için nöbet tuttuklarını hatırlatarak, tüm Avrupa’daki yaşayan Kurdistanlılara Özgürlük Nöbetini daha sahiplenme çağrısı yaptı.

Sidar Amed, şunları dile getirdi: “Önderlik nöbeti 11. Yılındadır, aralıksız sürdürülüyor. Bugün de Strasbourg’daki yurtseverler adına Önderlik Nöbetinde yer alıyoruz. Tüm Avrupa ülkelerinde yaşayan yurtseverlere çağrımız, bu nöbete sahip çıkmalarıdır. Yaşasın Kürdistan özgürlük mücadelesi! Yaşasın Partiya Karkeren Kurdistan! Bijî Serok Apo!”