Özgürlük Nöbeti’ni Viyana’dan gelen grup devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle devam eden nöbet eylemini 557. haftasında Viyana’dan gelen grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinden beri devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, 557. haftasında, kente 800 km uzaklıktaki Viyana’dan gelen bir grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından başlatılan ve haftalık periyotlar halinde sürdürülen Özgürlük Nöbeti’nde Ozan Şêxanoğlu, Yektan Hîlwan ve Bavê Metîn Kobanê yer alıyor.

Grubun sözcüsü Ozan Şêxanoğlu, ‘Önderliğin özgürlüğü bütün halkların özgürlüğüdür” diyerek, tüm halkların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı mutlaka özgürlüğüne kavuşturmaları gerektiğini vurguladı. Avrupa Birliği ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ne çağrıda bulunan Şêxanoğlu, “24 yıldır tecrit altında olan Önderliğimizden iki yıldır haber alamıyoruz. Yıllardır Avrupa Konseyi önündeyiz. Avrupa dilsizdir, görmüyor. İkiyüzlüdürler. Acilen Önderliğimizden haber almak istiyoruz” diye konuştu.

Yaşanan depremden dolayı tüm Kürt halkına ve diğer halklara başsağlığı dileyen Şêxanoğlu, Kürt halkını bir olup depremzedeler için destek olmaya çağırdı.

Şêxanoğlu son olarak, “Önderlik çizgisinde çember oluşturup, 2023 yılında Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturalım” dedi.