Özgürlük Nöbeti’nin İsviçre’den gelen kadınlar devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde yürütülen nöbet eylemini 593’üncü haftasında İsviçre’den bir grup kadın devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı nöbet eylemi yeni bir grupla devam ediyor.

İsviçre’den Arjîn Garzan Komünü, 593’üncü haftasında nöbet eylemini devraldı. Nöbet eylemini 592’nci haftasında Belçika’nın Liege kentinden gelen bir grup yürütmüştü.

Halise Tüzer, Naile Gümüştaş, Saadet Doymaz ve Fehime Öztürk’ten oluşan yeni grup, 5 Kasım’a kadar nöbet eylemini yürüterek başka bir gruba devredeceklerini kaydetti.

Nöbet eylemcilerinden Naile Gümüştaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecridin aynı zamanda Kürt kadınları ve Kürt halkına karşı olduğunu belirtti.

Halise Tüzer ise İşkenceyi Önleme Komitesi ve Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere uluslararası kurumlara seslerini duyurmak istediklerini ifade etti.

Halise Tüzer, “Önderliğin özgürlüğü, başta kadınlar olmak üzere Kürt halkının özgürlüğüdür” diyerek Kürt Halk Önderi Abullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.