'Özgürlük Yolculuğu' 2. gününde

Kürt ve enternasyonalist gençlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için organize ettiği 'Özgürlük Yolculuğu' yürüyüşü 2. gününde.

Kürt ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için bir araya gelerek 'Özgürlük Yolculuğu’ yürüyüşünü başlattı.


Avrupa‘nın birçok yerinden gelen Kürt ve enternasyonalist gençlerin“Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne" başlıklı konferans ile başlayan, Almanya’nın Dortmund kentinde startı verilen  'Özgürlük Yolculuğu’ yürüyüşünün 1. etabı  tamamlandı.

Gençler, eylemlerinin ilk gününde Dortmund’dan Bochum’a yürüdü. 

Eylem, 2. gününde ise Bochum’dan Essen kent merkezine doğru sürdü. Sık sık Bijî Serok Apo" sloganı ili yürüyen gençler akşam Essen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelecek. Burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecride ilişkin neler yapılması gerektiği üzerine tartışma yürütülecek.

3. gününde Oberhausen tren istasyonunda (Bahnhof), Duisburg’a doğru yol alınacak. 4. gününde Neuss tren istasyonunda sabah saat 09:00’da toplanacak gençler, buradan Düsseldorf şehir merkezine doğru yürüyüşe geçecek.

Yürüyüşün 5. günü olan 8 Eylül'de Köln’den Mülheim kent merkezine yürüyen eylemciler, akşam yürüyüşlerini burada sonlandıracak.