Özgürlük Yolculuğu’nda coşkulu final: Her yeri mücadele alanına çevireceğiz!

Yaklaşık 240 Kurdistanlı ve enternasyonalist gencin katılımı ile 4 Eylül günü Almanya’nın Dortmund kentinde başlayan Özgürlük Yolculuğu, bugün Köln Mülheim’da coşkulu bir şekilde sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 200 Kurdistanlı ve 40 enternasyonalist gencin “Özgürlük Yolculuğu” mottosuyla Almanya’nın Dortmund kentinde başlattığı yürüyüş 5. gününde Köln Mülheim’da sona erdi.

Gençler Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 80 km yürüyerek hedefe ulaştı. Eylemciler, yürüyüşün son günü yer yer Türk faşistlerinin kışkırtmaları ve Alman polisinin provokasyonlarıyla karşılaştı ancak gençlerin duyarlılığıyla boşa çıkarıldı.

Yürüyüş sonunda eylemcilerden Sinan Tolhildan bir konuşma yaptı.  

‘ÖZGÜRLÜĞÜ ELDE EDENE KADAR HER YER DİRENİŞ ALANI’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için seferberlik ruhu ile Almanya sokaklarında eylem halinde olduklarını ifade eden Tolhildan, şöyle devam etti:

„Önder Apo’dan 30 aydır haber alamıyoruz. Bu durum tüm hegemon devletler tarafından bilinmesine rağmen hala bir adım atılmış değil. Bu sessizlik, bu kabullenme hiçbir hukuki yanı barındırmamaktadır. Bizler bu sessizliğe, bu vurdumduymazlığa karşı her gün alanlarda olacağız. Bugün bu Özgürlük Yolculuğu eylemimizi sonlandırıyor olabiliriz ama bizim mücadeleki konumumuz itibarıyla her zaman önde yer alacağız. Ne solda, ne sağda her zaman en önde mücadeleyi büyütmek için alanlarda yerimizi alacağız.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi her zamankinden daha farklı bir konumdadır. Zafer yılı olarak ele aldığımız bu yıl, elbette Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ile sonuçlanacaktır. Bizler de bu temelde her zaman mücadele edeceğiz. Dağda, şehirde, metropollerde, neresi olursa olsun her yer bizler için bir mücadele ve direniş alanı olacak. Bizler de bu çerçevede sürece yaklaşıp bu temelde özgürlüğümüzü elde edene kadar mücadeleden Apocu gençler olarak vazgeçmeyeceğiz.

3 Eylül’de Dortmund’ta gerçekleştirdiğimiz konferansın devamı olarak başlattığımız Özgürlük Yolculuğu eyleminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Attığımız her slogan, söylediğimiz her şarkı, tuttuğumuz her halay bizlerin mücadelesinde belirleyici bir çizgi olacaktır. Bizler bu temelde Apocu gençlik olarak her zaman mücadele edeceğiz. Her zaman Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele edeceğiz. Bu eylemde yer alan her Apocu genç, kendini Önder Apo’nun kadın özgürlükçü paradigması etrafında ele alması gerekir. Bu temelde bir kez daha Apocu gençliği, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele içerisinde yer almaya çağırıyoruz.“

‚GENÇLER KURDISTAN’I ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAK‘

Ardından söz alan FED-MED NRW Eşbaşkanı Ahmet Kobanê, Kürt gençlerinin yürüyüşünü selamladı ve şöyle konuştu: “Kürt gençleri her zaman olduğu gibi bugün de Önder Apo’nun fedailiğini yapıyor. Bu uzun ve onurlu yürüyüşe katılan her bir Kürt gencine ve enternasyonalist gençlere sonsuz teşekkür ediyorum. Önder Apo’nun etrafında kenetlenen bunca gencimiz sonunda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacak, Kurdistan’ı özgürlüğüne kavuşturacaktır. Biz her zaman bu mücadelenin, bu direnişin destekçileri olacak ve büyümesi için emek vereceğiz“ dedi.

‘SÖZLE DEĞİL MÜCADELEYLE KANITLAYACAĞIZ’

Enternasyonalist Gençlik Komünleri adına söz alan Andrea Wolf ise;  Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadelemize devam etmeliyiz. TC devletinin yok etme politikalarına karşı direnmeliyiz. Ayrıca Almanya’nın başta olmak üzere tüm devletlerin iki yüzlülüğünü görmek gerekiyor. Söylenecek çok şey olsa da bunu mücadelemizle kanıtlayacağız” diye konuştu.

Konuşmalar ardından gençler „Bijî Serok Apo“, „Bijî berxwedana gerîla“, „Genç başladık, genç başaracağız” ve „Jin jiyan azadî“ sloganları attı ve coşkulu halay çekti.