Şehit 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, Cîlo ve Zap’ta şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şehitlere ilişkin şunlar belirtildi:

28 Mart–7 Nisan 2023 tarihleri arasında Cîlo’ya bağlı Alantus alanında işgalci Türk devleti güçlerimize dönük imha operasyonları başlatmış, güçlerimiz ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. 11 Nisan 2023 günü yaptığımız açıklamada bu çatışmalarda Raperîn, Rêvan ve Botan yoldaşlarımızın şehadete ulaştığını, bir kişinin ise düşmana esir düştüğünü belirtmiştik.

Yaşanan şiddetli çatışmalarda düşmana ağır darbeler vuran Cîlo Eyalet Komutanlığı üyesi Alîşêr İntikam yoldaşımız ise bu çatışmalardan sağ kurtulmuş, günlerce tek başına operasyon sahasında kalmıştır. İşgalci Türk ordusu elindeki savaş ve keşif uçaklarını, helikopterlerini ve yüzlerce gücünü bir tek yoldaşımız için seferber etmiştir. Alîşer yoldaşımız tek başına da kalmış olsa, emsalsiz Apocu militan iradesi ve büyük cesaretiyle düşmana meydan okumuştur. 7 Nisan 2023 günü yiğit komutanımız Alîşêr yoldaş ile işgalciler arasında çatışma yaşanmıştır. Alîşer yoldaşımız yiğitçe düşmana gereken cevabı vermiş ve son nefesine kadar fedaice direnerek şehadete ulaşmıştır. Uzun yıllar boyu Zagroslar’ın birçok alanında gerillacılık yapan Alîşêr yoldaşımız başarılı pratiği ile öncü bir komutan olmayı başarmıştır. Zagroslar’da neredeyse ayak basmadık alan bırakmayan Alîşêr yoldaşımız büyük komutanımız Şehîd Reşîd Serdar’ın izinden yürümeyi başarmıştır. Düşmana karşı gerçekleştirilen birçok etkili eylemde emeği olan Alîşêr yoldaşımız, zafere olan sarsılmaz inancıyla her geçen gün mücadelesini daha da büyütmüştür.

Mütevazı yaşamı, düşmana karşı net tavrı ve içten yoldaşlığı ile tüm yoldaşlarının örnek aldığı öncü bir komutan olmayı başaran Alîşêr yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehit Alîşêr yoldaş şahsında tüm şehitlerimize verdiğimiz zaferi gerçekleştirme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Alîşêr İntikam yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Alîşêr İntikam
Adı Soyadı: Emrah Arpak
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Hamide–İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2023/Cîlo

Halkımızın tarihine geliştirdiği direnişlerle geçen Botan, Rêber Apo öncülüğünde gelişen partimiz PKK’yle birlikte tekrar ayağa kalkmış ve işgalcilere karşı mücadelenin merkezi haline gelmiştir. Kurdistan Özgürlük Gerillası’na kucak açan ve sömürgecilere geçit vermeyen Botan aynı zamanda geliştirdiği serhildanlarla mücadelemizi büyük bir coşkuyla karşılamış, binlerce yiğit evladını direniş saflarına göndermiştir. Yurtseverliğin ve direnişin merkezi olan Botan’da gelişen PKK zafer çizgisi, serhildan geleneğini özümseyerek büyüyen kuşaklar yaratmıştır.

Wan, Elbak’ta yurtsever geleneğin güçlü olduğu bir ailede dünyaya gözlerini açan Alîşêr yoldaşımız bu direniş kültürünün içinde ve mücadelemizle iç içe büyümüştür. Köy ortamında ve kapitalist modernitenin hastalıklı düşünce yapısında uzakta, Kurdistani değerlerle büyüyen Alîşêr yoldaşımız, bozulmamış toplumsal geleneğimizi özümseyerek yetişmiştir. Çocukluk yaşlarından itibaren emek veren ve ailesine maddi katkıda bulunan yoldaşımız güçlü bir sorumluluk ve emekle şekillenen bir kişilik sahibi olmuştur. Yakın çevresinden Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımların olması Alîşêr yoldaşımızın gerillaya karşı büyük bir merak ve hayranlık duymasını beraberinde getirmiştir. Yaşadığı bölgede ilk kez Kurdistan Özgürlük Gerillası’yla tanışan yoldaşımız, mücadelemize daha fazla yakınlaşmıştır. Gerillanın samimi, dürüst ve doğal yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenen Alîşêr yoldaşımız, sömürgecilerin halkımıza karşı uyguladığı inkâr ve imha saldırılarına karşı Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarının en doğru mücadele zemini olduğu gerçeğini bilince çıkarmıştır. Devrimci Halk Savaşımızın pratikleştiği 2011 yılında halkımızın özgür gelecek umutlarını somutlaştırmak için Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır.

Xakurkê alanında temel gerillacılık eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra aynı alanda ilk pratiğine başlayan yoldaşımız işgalcilere karşı olan öfkesiyle hızla öne çıkan ve erkenden sorumluluk alan yoldaşlarımızdan olmuştur. Emekçi özellikleri ön planda olan Alîşêr yoldaşımız, bütün devrim görevlerine büyük bir sorumluluk ve ciddiyetle yaklaşmış, yürüttüğü pratikle yetkin bir gerillaya dönüşmüştür. İlk gerillacılık pratiğini Gever ve Şemzînan alanlarında geçirerek savaş içinde pişen, sarsılmaz bir irade geliştiren yoldaşımız sömürgecilerin işgal saldırılarına etkili bir şekilde cevap vermiştir. Yeni dönem gerilla taktiklerini içselleştirerek pratikleştirmiş, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmak için her zaman derin yoğunlaşmaları olmuştur. Özellikle Şemzînan alanında yürüttüğü etkili pratikle yaşam ve savaşında Apocu militanlık çizgisini etkili bir şekilde hayata geçirerek yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Zagrosların asi coğrafyasında uzun yıllar gerillacılık yaparak komutanlaşan Alîşêr yoldaşımız, sömürgecilere karşı başlatılan birçok devrimci hamlede en ön safta yerini almış ve üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getirmiştir. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerinin mücadele mirasını zafere taşımak ve halkımızın özgür gelecek hayalini yaşamsallaştırmak için durup dinlenmeden emek vermiştir. Xakurkê, Gever ve Şemzînan alanlarında yürüttüğü başarılı pratiklerin ardından yetkin bir gerilla komutanı olarak tecrübelerini paylaşmak ve savaş sanatında derinleşmek için Mahsum Korkmaz Akademisi’nde eğitim sürecine dahil olmuştur. Aldığı eğitimlerle Önder Apo felsefesinden derinleşen Alîşêr yoldaşımız aynı zamanda demokratik modernite gerillacılığında güçlü bir düzey yakalayan yeni dönemin öncü komutanlarından olmuştur. Apocu zafer ruhuyla başarılı bir eğitim süreci geçiren yoldaşımız, bir süre Sîda ve Çemço alanlarında savaş tünellerinin alt yapı çalışmalarında yer alarak büyük bir emek vermiş, 2021 yılında Şehîd Reşîd Serdarlar’ın izinde yürüyerek işgalcilere karşı büyük bir direnişin verildiği Cîlo eyaletine geçmiştir. Cîlo Eyalet Komutanlığı Üyesi Alîşêr yoldaşımız, mücadelemizin en zorlu dönemlerinde büyük sorumluluklar alarak etkili bir direniş sergilemiştir. Yoldaşlarıyla güçlü bağlar kuran, kendisini ve yoldaşlarını geliştirmeyi esas alan komünal bir çalışma tarzını yaşamın her alanına hakim kılan yoldaşımız, yaratıcı tarzıyla bir çok eyleme öncülük etmiştir. Gerilla taktikleri uzmanı olarak hareketli tim tarzına başarı bir şekilde aktifleştiren Alîşêr yoldaşımız, sömürgeci Türk ordusuna ağır ve etkili darbeler vurmuştur. Eylemci kişiliğiyle gittiği yer alanda etkili eylemler geliştirmiş, işgalcilere nefes aldırmamıştır.

Apocu militan tarzı alarak hızla gelişen, erken dönemde komutanlaşarak dönemin ihtiyaçlarına cevap olan, ölümsüz şehitlerimizin mücadele mirasını zafere taşımak için durup dinlenmeden çalışan ve fedaice savaşan Alîşêr yoldaşımızın mücadele mirası her zaman direnişimizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

ZAP’TA ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

7 Mart 2023 günü Zap alanında görevi başındayken Zap suyuna düşen Qehreman Gîap yoldaşımız, yoldaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehadete ulaşmıştır. Ülkemiz Kurdistan’a olan derin sevgisi ile mücadele saflarına katılan, tüm devrim yürüyüşünde halkımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarını gerçekleştirmeyi amaç edinen Qehreman yoldaşımız bu değerli yoğunlaşmalarıyla örnek bir Apocu militan olmuştur. Yüzü her zaman mücadelenin en zorlu yaşandığı alanlara dönük olan yoldaşımız, cesareti ve iddialı katılımı ile yeni dönemin mücadele ruhunu kişiliğinde temsil etmeyi başarmıştır.

Qehreman yoldaşımız gibi öncü bir militanı yetiştirip halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor; şehitlerimizin Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Qehreman Giap yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Qehreman Gîap
Adı Soyadı: Doğan Alas
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Kania–Vadettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Mart 2023/Zap

Kurdistan’da yurtseverliğin ve serhildan geleneğinin önemli merkezlerinden olan Mêrdîn nasıl ki mücadelemizin başlangıcında öncülük rolü oynadı ve halkımızın üzerindeki ölü toprağın atılmasını sağladıysa, bugün de hem gerilla saflarına gönderdiği binlerce evladı hem de partimiz PKK’nin direniş çizgisine olan sarsılmaz inancıyla yine öncülük yapmaya devam etmektedir. Düşmanın tüm baskı ve katliamlarına karşı bedel ödemekten çekinmeyen Mêrdîn halkımız bu duruşuyla düşmana en anlamlı cevabı verdiği gibi, halkımızın özgürlük umudunun da her zaman taze kalmasını sağlamıştır.

Mêrdîn’in Qoser ilçesinde yurtsever bir ailede doğan Qehreman yoldaşımız da Mêrdîn halkının bu direniş geleneği içerisinde yetişmiştir. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtseverlik özelliklerinden kaynaklı Kurdistan Özgürlük Mücadelemizi daha küçük yaşlardan itibaren tanımıştır. Halkımız için her türlü fedakarlığı yapan ve bedel ödemekten geri durmayan gerilla tanımış, onun kahramanlık hikayeleri ile büyümüştür. Bundan dolayı kendisi ile birlikte gerillaya katılım hayalini de büyütmüştür. Gençlik dönemlerinde düşman gerçekliğini daha yakından gören ve düşmanın halkımıza yönelik soykırım politikalarına birebir şahitlik eden Qehreman yoldaşımız, her onurlu Kürt genci gibi mücadele saflarını tercih ederek çalışmalara dahil olmuştur. Yer aldığı gençlik çalışmalarında arkadaşlarını ve Kürt gençliğini düşman gerçekliğine karşı bilinçlendirmiş, onların da mücadele saflarına katılmasını sağlamıştır. Gençlik çalışmalarındaki başarılarından dolayı bir süre bu çalışmalarda kaldıktan sonra yakın akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması, ülkemiz Kurdistan’ın dört bir yanında gelişen düşman saldırıları ve bu saldırılarında yaşanan şehadetler Qehreman yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Şehitlerimizin geliştirdiği direniş çizgisine ancak onların mücadelelerini devralarak layık olabileceğine inanan Qehreman yoldaşımız 2019 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katılım sebebini ülkemiz ve halkımızın özgürlüğünü sağlamak olarak dile getiren Qehreman yoldaşımız, tüm mücadele yaşamı boyunca bu amacına sadık kalmış ve başarılı bir devrim yürüyüşünün sahibi olmuştur. Gerilla saflarına katıldığında dikkatini ilk olarak gerillanın yoldaşlık ilişkileri ile eşitliğe, paylaşıma ve özgürlük felsefesine bağlı sosyalist yaşam tarzı çekmiştir. Kapitalist sistemin insanı öz değerlerinden kopardığını ve birer meta haline getirdiğini gerilla saflarındaki özgürlük ortamına şahit olduktan sonra daha iyi bilince çıkaran yoldaşımız dört elle yaşama sarılmıştır. Daha gerillacılık yaşamının başlarından itibaren coşkulu ve heyecanlı bir katılım sağlamıştır. Kendisini yaşamın her alanında geliştirmek istemiş, bunun için eşsiz bir emek harcamıştır. İnisiyatif almaktan çekinmeyen Qehreman yoldaşımız, bu özelliği sayesinde kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Aldığı Yeni Savaşçılar eğitiminden sonra Qendîl alanında çalışmalara dahil olan yoldaşımız, burada gelişimini sürdürmüştür. Düşmanın son 8 yıldır halkımıza ve Hareketimize yönelik tasfiye amaçlı saldırılarına karşı Apocu bir militan olarak cevap olması gerektiğini bilen Qehreman yoldaşımız, bunun için kendisini yeni dönem savaş tarzında yetkinleştirmesi gerektiğinin bilincindedir. Bu temelde hem tünel hem de hareketli gerilla savaş tarzlarında kendisini geliştirmek istemiştir. Aldığı eğitimlerle bu anlamda belli bir düzeyde gelişim sağlamış ve savaşın en yoğun olduğu alanlara gitmek için hazır olmuştur. Fakat salt askeri alandaki yetkinliğin günümüz savaş tarzının gereklerini karşılamayacağını çok iyi bilen Qehreman yoldaşımız ideolojiden kopuk bir askerliğin başarıyı getirmeyeceğinin farkındadır. Bu temelde Önderliğimizin demokratik, ekolojik ve kadın özgürlük paradigmasını esas alan demokratik sosyalist ideolojisini derinlikli anlamak ve bunu yaşamının doğrultusu yapmak istemiştir. Yoğunlaşmalarını bu çerçevede daha fazla yoğunlaştıran Qehreman yoldaşımız, derinleştikçe mücadele azim ve kararlılığını daha büyütmüştür.

Düşmanın 2021 yılından itibaren Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına yönelik gerçekleştirdiği ve Hareketimizi tasfiye etme amacı taşıyan saldırılarına karşı fedaice savaşarak şehadete ulaşan yoldaşlarımızdan etkilenmiş, bu yoldaşlarımızın mücadelelerini devralarak yoldaşlık görevini yerine getirmek istemiştir. Bu amaçla büyük bir iddia, heyecan ve istekle yüzünü Zap alanına dönmüş; Bager, Rohat, Avzem ve Mizgînlerin direniş mekanlarında mücadele etme şansını yakalamıştır. Şehit yoldaşlarından aldığı güç ve moralle yine şehit yoldaşlarına layık olabilmenin görev ve sorumluluğu ile tüm çalışmalara tereddütsüz bir şekilde katılmıştır. Yer aldığı hiçbir çalışmada başarısızlığa tahammül etmemiş, kesin başarı ve zaferi temel amacı haline getirmiştir. Qehreman yoldaşımız askeri taktikteki yaratıcılığı ve Önder Apo ideolojisine sarsılamaz bağlılığı ile gelecek vadeden bir komuta adayı olmuştur.

7 Mart 2023 günü bir görevde bulunduğu sırada Zap suyuna düşerek şehadete ulaşan Qehreman yoldaşımız yoldaşlığındaki samimiyeti, mütevazı yaşamı ve her zaman yanındaki yoldaşlarına güç veren militanca duruşuyla her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.”