GÖRÜNTÜLÜ

Şehit 3 YRK gerillası Paris-Evry’de anıldı

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen 3 YRK gerillası, başkent Paris’in Evry banliyösünde anıldı. Bu gerillaların kanında KDP’nin eli olduğuna işaret eden şehit ailesi Welat Demhat, “KDP, Kürt halkının özlemlerine saplanmış bir hançerdir” dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'in Evry banliyösünde, işgalci Türk devletinin 14 Temmuz’da Penciwên alanlarına saldırısı sonucu şehit düşen Rojhilat Savunma Birlikleri (YRK) savaşçıları Cengawer Mîkayîl (Hidayet Resûlî), Andok Tolhildan (Ömer Fırat) ve Raman Rênas (İrfan Zendî) için anma etkinliği düzenlendi.

Evry Fransa Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma, Avrupa’dan katılan Andok Tolhildan ve beraberinde şehit düşen yoldaşları şahsında Kurdistan ve dünya devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Divan Üyesi Faruk Söylemez, yürütülen soykırım savaşına karşısında Kurdistan Özgürlük Gerillasının yalnız bırakılmaması, toplumun da mutlaka kendi sorumluluğunu yerine getirerek şehitlerine layık olması gerektiğini ifade etti.

Türk devlet faşizminin Kürt müziğine, diline ve Kürt varlığına dahi tahammül etmediğine ve tam bir soykırım siyasetini esas aldığına yaşanan son örneklerle dile getiren Söylemez, “Gerilla görkemli direniyor. Gerilla direnişi halk direnişi ile bütünleşirse büyük zafer yakındır” diyerek gerillayı selamladı.

Ardından şehit aileleri adına Welat Demhat söz alarak şehit Andok Tolhildan’ın yaşamını anlattı. Welat Demhat, “Hem Bakur’daki köle yaşamı ve kimliksizliği hem de Avrupa mülteciliğini ve dayatılan sahte yaşamı reddederek, soykırıma karşı varlık savaşı için yönünü Kurdistan dağlarına çevirdi” ifadelerini kullandı.
Welat Demhat, KDP ihanetinin tarihine ve güncel gerçekliğine de işaret ederek şöyle konuştu: “Bu gerillaların kanında KDP’nin eli vardır. Onların işgal güçlerine sunduğu destek, bu gençlerimizin yaşamına mal oldu. KDP işbirlikçiliği Kurdistan’ı tümden yok etme ve tüm kazanımlarını sömürgeci ve Kürt soykırım sistemi Türk devletine sunmaya dönüktür. KDP, Kürt halkının özlemlerine saplanmış bir hançerdir.”

Her türlü tekniğe, kimyasal silah saldırılarına, yerli işbirlikçi güçlere rağmen Türk ordusuna adım attırmayan Kurdistan Özgürlük Gerillasının kahramanlık destanına vurgu yapan Welat Demhat, gerilla kahramanlığına layık bir duruş sergilemek için herkesi mücadeleye ve direnişe ortak olmaya çağırdı.
Konuşmaların ardından şehitlerin konuşmalarını ve mücadelelerini anlatan bir sinevizyon izletildi.
Etkinlikte sık sık “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Anma, şehitlere bağlılık sözü ve sloganların atılmasıyla sona erdi.