Şehit Şevger Ararat Paris’te anıldı

İki yıl önce Cilo’da şehit düşen Şevger Ararat ve 4 silah arkadaşı Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde 2020’de Cilo’da şehit düşen 5 gerilladan biri olan Şevger Ararat (Mahsum Güneş) ve silah arkadaşları anıldı. 

Villiers-le-Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliği Şevger Ararat şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Konuşmaların yapıldığı anmada şehitler için bir anma köşesi de oluşturuldu.

Şehit Aileleri Komitesi adına konuşma yapan Welat Demir, “Adını tarihe yazdıran bu yoldaşlarımız bize mücadelemizin haklılığını bir daha gösterdi. Faşist sömürgeci TC’nin Kürdistan’a yönelik yılardır süre gelen imha ve inkar politikasına karşın irade üstü bir direniş sergileyen yiğit gerillalarımızın mücadelelerini selamlıyoruz. Bu direniş zaferle taçlanana kadar mücadelemizi büyüteceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi. 

Şehit Şevger’in amcası Yüksel Güneş de anmaya katılan Kürdistanlılara duygularını aktardı. Tüm Kürdistan halkına başsağlığı dileyen Güneş, “Şehit Şevger sadece benim ailemin şehidi değildir. Tüm Kürdistan’ın şehididir. Acımız da mücadelemiz gibi büyüktür. Verdikleri mücadelenin takipçisi olacağız” dedi. 

Anmada yarın Şehit Bager Erdal için Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde yapılacak anma etkinliğine Paris ve çevresinde yaşayan halk davet edildi. 

Anma “Şehîd namirin” sloganları ile devam ederken Şehîd Şevger Ararat’ın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.