Şehit Ararat Zerzan Lozan'da anıldı

YJA Star gerillası Ararat Zerzan, şehadetinin 3’üncü yılında ailesi ve yakınlarının da katılımıyla Lozan’da anıldı.

YJA Star gerillası Ararat Zerzan’ın (Berivan Önal) 3’üncü şehadet yıl dönümü vesilesiyle İsviçre'nin Lozan kentinde anma düzenlendi. Zerzan, 1 Eylül 2020’de Medya Savunma Alanlarında yıldırım düşmesi sonucu şehit düşmüştü.

Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-Lozan) düzenlenen anmaya, Ararat Zerzan'ın ailesi, akrabalarının yanı sıra çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Anma Lozan Şehit Aile Komisyonu üyesi Şinasi Atlı'nın açılış konuşmasını takiben bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından Ararat Zerzan'ın kendi sesinden mücadeleye katılımı ve ideallerini yansıttığı günlükleri ve Zerzan’ın şehadeti ardından yoldaşlarının ona dair duygularını kaleme aldığı yazılar temelinde hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Anmada Lajîn Kadın Meclisi üyeleri, Ararat Zerzan'ın günlüklerinden alıntılar okudu. Ailesi ve yakınları da konuşmalar yaptı.

CDK-Lozan Eşbaşkanı Zülfü Binbir ise Ararat Zerzan’ın Önderliğinin, halkının ve topraklarının özgürlüğü için yola çıktığını belirterek, mücadelesine sahip çıkacaklarını vurguladı.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) Sözcüsü Mustafa Karahan ise, “Şehidimizin günlükleri ve mücadele arkadaşlarının anlatımları, bizlere şehitlik mertebesinin Önderlik çizgisinde sahiplenilerek fedaice bir ruhla gerçekleştiğini göstermektedir. Bu direniş ruhu bize şehitlerimizin emanetidir. Biz Kürt halkına düşen, şehidimizin ideali olan Önderliğimizin ve Kurdistan’ın özgürlüğünü gerçekleştirmek olmalıdır” diye konuştu.

Karahan, ihanete ve işbirliğine karşı ise Kürt ulusal birliğinin sağlanması çağrısında bulundu.

Anma, “Şehîd namirin” sloganıyla sonlandırıldı.