Şehit Diyane Elo sonsuzluğa uğurlandı

Til Temir’de şehit düşen Diyane Elo’nun cenazesi Çağın Direnişi Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin Til Temir’i bombardımanı sırasında şehit düşen 4 kadından biri olan Diyane Elo’nun cenazesi Çağın Direnişi Şehitliği’nde düzenlenen görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Avrîn Hastanesi önünde toplanan kitle, şehidin cenazesini alarak şehitliğe doğru harekete geçti.

Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesen Berko yaptığı konuşmada, Rusya ve ABD’nin Türk devletinin savaş suçlarına karşı sessiz kalmasını kınayarak, "Bu, Türkiye ile ortak olduklarının kanıtıdır. İkisinin gözü önünde, işgalci Türk devletinin İnsansız Hava Araçları (İHA) çocuklarımızı bombalıyor. Sonuç olarak 4 kızımız şehit oldu" dedi.

Berko şöyle devam etti: "Doğrudan sivilleri hedef almak, DAİŞ'in eylemlerine benzer bir terör eylemidir. İşgalci Türk devleti İHA’larla çocukları hedef alıyor. Uluslararası toplum ondan hesap sormalı."

Efrîn Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim Mali Komitesi Eş Başkanı Fatme Lekto da, işgalci Türk devletinin bu saldırılarla demokratik ulus projesini ve halkların kardeşliğini yok etmeyi amaçladığını ifade etti.

Efrin Kantonu Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) Yürütme Kurulu Üyesi Fadıl Çawiş, çocukların hedef alınmasına dikkat çekerek, "Türk devleti tarafından eğitimcileri hedef almak, onların eğitimde haklarını gasp etmek demektir. Dünyadaki tüm toplumlarda çocuklar tehlikesiz bir şekilde eğitim hakkını kullanıyor. Ama bizim bölgelerimizde okullar ve öğrenciler her zaman saldırıların hedefi oluyor” şeklinde konuştu.

Ardından Efrîn Kantonu KPC-D üyesi Rûken Ehmed, şehitlik belgesini okuyarak aileye teslim etti.

Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.