Şehit Rêzan Amed Berlin’de anıldı

Mayıs ayında şehit düşen Rêzan Amed Berlin’de anıldı. Rêzan Amed’in babası Mela Abdullah Tarhan, “Ben Şehit Rêzan’ı bu yola vermişsem de kendimi zafer kazanmış olarak görmüyorum. Kendimi hala halkıma, Kürt ve Kürdistan’a borçlu olarak görüyorum" dedi.

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’nda yer alan Garê bölgesine Mayıs ayında gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Rêzan Amed (Ümit Tarhan), Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen program ile anıldı.

Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başlayan anmada Rêzan Amed’in babası Mela Abdullah, kardeşi Haşim Tarhan, Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına Dayika Goze, arkadaşı Çekdar Botan, TJK-E adına Medya Botan yaptıkları konuşmalarla Rêzan Amed’in kişiliği, özgürlük mücadelesine katılım gerekçesi, mücadelesinin anlamı ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı nasıl bir tutum sergilenmesi gerektiğine dair konuşmalar yaptı.
Rêzan Amed’in babası Mela Abdullah Tarhan, konuşmasında “Şehit Rêzan hepimizin şehididir. Cegerxwin diyor ki, Kürt ve Kürdistan için bedel kandır. Her ne kadar kanı kıymetli olsa da Kürdistan için yeterli değildir. Yani ben Şehit Rêzan’ı bu yola vermişsem de kendimi zafer kazanmış olarak görmüyorum. Kendimi hala halkıma, Kürt ve Kürdistan’a borçlu olarak görüyorum. Ben istiyorum ki Kürt ve Kürdistan’a hizmet edeyim. Şehit hepimizin şehididir. Kürt ve Kürdistan sağ olsun, ülke sağ olsun, gerilla sağ olsun, Serok Apo sağ olsun!” dedi.
Nav-Berlin Şehit Aileleri komisyonu adına konuşan Dayika Goze ise tüm Kürdistan şehitlerini andıktan sonra, “Siz de biliyorsunuz, Kürtlere yapılan bu katliam sadece son yüzyılda olmadı. Bugün de genç kızlarımız, erkeklerimiz özgürlüğü, halkının özgürlüğü, vatanımızın özgürlüğü için gidip canlarını feda ediyor. Onların emeğine sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

TJK-E aktivisti Medya Botan, Türk devletinin işgal saldırılarına değinerek, Rêzan Amed’e sahip çıkmanın onu mücadelesini yükseltmekle olacağını söyledi. Medya Botan, “Biz yoldaşları olarak söz veriyoruz ki, elimizi o katliamcı işgalci düşmanın boğazından çekmeyeceğiz. Şehit Rêzan’ın yolundan çizgisinden, bu vahşi ve işgalci düşmanı yenmeyinceye kadar çıkmayacağımıza söz veriyoruz. Halkımıza ve özgürlük mücadelemize layık olmaya çalışacağız” dedi.
Rêzan Amed’in arkadaşlarından Çekdar Botan, “En son Rêber Apo hepimizi uyardı. Rêber Apo dedi ki, eğer siz mücadelenize, davanıza, toprağınıza sahip çıkmazsanız günübirlik çok acılı günler, zorlu günler yaşanabilir. Çünkü bu düşman sıradan bir düşman değil. Bu düşman tüm varlığını Kürt halkını yok etmek üzerine kurmuş.”
         


        

Çekdar Botan, şehit Rêzan’ın mücadelesine sahip çıkmanın anma programları ile sınırlı kalmaması gerektiğini, mücadelenin sokağa taşırılması gerektiğini vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uluslararası komplonun geliştirildiği günde Rêzan Amed’in mücadeleye katıldığını hatırlatan Botan, “Rêzan Amed’e sahip çıkmak, Rêber Apo’ya sahip çıkmaktır” dedi.
Rêzan Amed’in kardeşi Haşim Tarhan ise, anma programına katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında birlikte büyüdüklerini, liseyi birlikte aynı okulda okuduklarını belirterek onun mücadeleci kişiliğini anlattı.
Anma’da Rêzan Amed için hazırlanan sinevizyonun gösterilmesi sonrası Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) Rêzan Amed için aileye yolladığı başsağlığı metni okundu. Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu, Rêzan Amed’in ailesine şehadet belgesini takdim etti.