Şehit Tavîn Tekoşîn Bergisch Gladbach’da anıldı

Sadece bir şehidi anmadıklarını, aynı zamanda şehitlerin yarım kalan hayallerini, mücadelelerini başarıya ulaştırma sözünü yinelediklerini söyleyen Zeynep Dersim, “Bu sözü yerine getirmenin tek yolu var; o da kazanmak ve zaferi yaratmak” dedi.

Botan'ın Besta bölgesinde şehadete ulaşan Tavîn Tekoşîn (Sibel Çelik) şahsında birlikte şehit düşen mücadele arkadaşları Almanya'nın Bergisch Gladbach kentinde anıldı. Anma etkinliği şehit aileleri başta olmak üzere, mücadele arkadaşları ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Şehit Aileleri Derneği (KOMAW), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Genç Kadın Hareketi üyeleri ve ailesi adına Tavîn Tekoşîn’in annesi birer konuşma yaptı.

KOMAW adına yapılan konuşmada şunlar belirtildi: “Ailesi başta olmak üzere, tüm Kurdistan halkının ve yoldaşlarının başı sağolsun. Şu an Medya Savunma Alanlarında büyük bir direniş var. Bu direnişin bir parçası olan Şehit Tavîn, büyük bir kararlılıkla mücadelenin ön saflarına kendisini önermiş, Botan'a önerisiyle gitmiştir. Kurdistan'ın her karış toprağında bu arkadaşlarımızın emeği var. Hesapsız bir şekilde kahramanlaşan bu arkadaşların mücadelesini ve hayallerini gerçekleştirmek, biz Kurdistanlıların görevidir. Tavinlere, Leylalara, Kemal ve Hayrilere layık bir mücadele içerisinde olmalıyız. Ne kadar çok konuşursak konuşalım, onların güzelliklerini tarif etmek zor olacak ve eksik kalacaktır. Önderliğimiz her şehadet bize görev ve sorumluluk yüklüyor diye değerlendiriyor. Bize düşen de özgürlük hayallerini gerçekleştirmek olacaktır” diye belirtti.

‘ÜLKEMİZİN ÜZERİNE SERPİLMİŞ KIR ÇİÇEKLERİ’

Kürt Kadın Hareketi adına söz alan Zeynep Dersim ise, Hareket adına tüm katılımcıları selamlayarak şunları vurguladı: “Şehidi düşünmek, anmak ve anlamak hepimiz açısından önemli. Böyle günlerde kendimize sormamız gereken sorulardan bir tanesi şudur: Şehitler bize neyi gösterir, ne anlam ifade eder? Şehit Tavîn arkadaşın yaşamına, tercih ve hayallerine bakarsak şehitlerimizi anlamaya biraz yaklaşabiliriz" diye belirtti. Önderliğimiz şehitlerimizi tarif ederken, ‘Ülkemizin üstüne serpilmiş kır çiçekleridir’ diyor. ‘Özgür bir gelecek için yılmadan, güvenle, emin adımlarla yürüyen ölçülerimiz’ olarak diye devam ediyor. Bu yıl içinde şehadete ulaşan Leyla Sorxwîn, Gulçiya, Fazıl Botan arkadaşları anıyor, onlar şahsında kadın özgürlük çizgisinde yaratılacak ülke mücadelesini büyük bir kararlılıkla yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”

‘ŞEHİTLERE SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN TEK YOLU VAR’

Salonda sadece bir şehidi anmadıklarını, aynı zamanda şehitlerin yarım kalan hayallerini, büyük bir kararlılıkla yürüttükleri özgürlük mücadelelerini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için AKP-MHP faşizmine karşı verdikleri amansız mücadelelerini başarıya ulaştırma sözünü yinelediklerinin altını çizen Zeynep Dersim, şöyle devam etti: “Bunun sözünü şehitlerimiz başta olmak üzere Önder Apo'ya vermeliyiz. Bu sözü yerine getirmenin tek yolu var; o da kazanmak ve zaferi yaratmak. Büyük bir emek veriyor, yıllardır mücadele ediyoruz. Şehit ailelerimiz ve yoldaşlarımız… En fazla onlar hak ediyor. 

Kurdistan gençliğinin bu kadar cesaretli olması, kimyasallara karşı aç ve susuz bir şekilde yürüttüğü mücadele, şehitlerimizden aldıkları miras ve güç sayesindedir. Zap'ta, Avaşîn'de, Efrîn'de, Botan'da ve Kurdistan'ın dört parçasında savaşan Kürt genç kadınları ve erkekleri Önder Apo'yu, Kurdistan'ı ve kadın özgürlük çizgisini savunuyor. Kürt halkının ve Kurdistan'ın geleceğini savunuyor. Çünkü biliyor ki orada kaybederse Kürt halkının ve çocuklarının bir geleceği olmayacak. Yaptıklarımız, şehitlerimizin yaptıklarının yanında çok azdır."

‘OLACAKSA BİR YAŞAM, ÖZGÜR OLACAK’

Avrupa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için seferberlik çağrısında da bulunan Dersim, "Onurlu olan, mücadeleye inanmış herkes iman tazeler gibi sürekli Önder Apo'nun özgürlüğü için daha fazla ne yapabilirim’in muhasebesi içerisinde olmalı. Önder Apo'nun da dediği gibi olacaksa bizim için bir yaşam, ya özgür olacak ya hiç yaşanmayacak. Bu da Tavîn arkadaş şahsında tüm şehitlerimize sözümüzdür" dedi.

‘ŞİMDİ ŞEHİTLERE YOLDAŞLIK YAPIYOR’

Şehit Tavîn Tekoşîn’in annesi de, "Başım kızımın mücadelesi ile dik. Şehit hepimizin şehidi. Tüm halkımızın başı sağolsun. Her arkadaşını çok seviyor ve şehit düşen her arkadaşına büyük bir özlem duyuyordu. O da şimdi onlara yoldaşlık yapıyor. Onu çok özlediğimi belirtiyor ve anısına bağlı kalacağımı belirtiyorum" dedi.

‘ANNELERİN GÖZYAŞLARINI İNTİKAM GÜCÜ HALİNE GETİRECEĞİZ’

Genç Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada ise, "Mücadele içerisinde bir amaç ile birbirimizi tanıyor ve yoldaşlık yapıyoruz. Şehitlerimiz bize tek bir yönü işaret ediyor, o da çok açık ve nettir; onların hayallerini gerçekleştirmek. Tüm annelerimizin gözyaşlarını ve acılarını intikam gücü haline getireceğimizi belirtiyor, sözümüzü onlar şahsında yineliyoruz" dedi.

Salonda sık sık "Şehîd namirin”, "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo" sloganları atılırken anma, şehidin yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.