Aachen’da Dünya Kobanê Günü için miting

Aachen’da 1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Aachen Kürt Halk Evi’nin organizesiyle düzenlenen bir mitingle kutlandı, Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutlamak ve Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Aachen kentinde çok sayıda Kurdistanlı, Türkiyeli ve Alman kurum ve örgütün katılımıyla bir miting düzenlendi.

Elisenbrunnen meydanında gerçekleştirilen mitingde PYD, YXK Aachen, Aachen Enternasyonalist Gençlik Komünü, Young Struggle, Zora Aachen’dan temsilciler birer konuşma yaptı.

İnsanlık değerleri ve onurunun 2014’te savunulduğu Kobanê direnişinin kadınlar öncülüğünde gerçekleştirildiğini ve dünyanın her yerinden ses verildiği hatırlatılan konuşmalarda, “Kobanê ortak yaşamı temsil ediyor” denildi. İnsanlık onurunu savunma pahasına yüzlerce gencin şehit düştüğü belirtilen konuşmalarda, “Şehitler mücadelemizin öncüleridir, şehitler ölmez” vurgusu yapıldı.

Filistin ve Rojava’ya yönelik saldırılar karşısında uluslararası hegemonik güçlerin çıkarcı yaklaşımlarının da kınandığı konuşmalarda, Ortadoğu’da halkların birlikteliği için Kobanê direniş ve dayanışma ruhuna ihtiyaç olduğuna işaret edildi.