Aachen Kürt Halk Derneği’nde taziye

Kürt Kadın Hareketinin öncülerinden Şehit Bêrîvan Zîlan için kurulan taziyeyi gün boyu ziyaret eden halk, şehitlerin anısına bağlılıklarını ifade etti.

Almanya’nın Aachen kentinde Haziran’da şehit düşen Kürt Kadın Hareketi’nin öncü komutanlarından Bêrîvan Zîlan (Hatice Hezer) için taziye kuruldu.

PAJK Meclis Üyesi  Bêrîvan Zîlan, Türk devletinin 17 Haziran günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında şehit düşmüştü.

Aachen Kürt Halk Merkezi’nde kurulan taziyeyi, siyasetçiler Ertuğrul Kürkçü, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Lezgin Botan, Ahmet Yıldırım, Leyla İmret , Nursel Aydoğan ile Gazeteci-Yazar Veysi Sarısözen'in yanı sıra Aachen ve çevresinde yaşayan çok sayıda Kürdistanlı ziyaret etti.

Taziyeye Hamburg, Bremen, Düssseldorf, Düren, Siegen, Köln kentleri ile Belçika'nın Anwers, ve Liege'den legen Demokratik Kürt Toplum Meclisi üyeleri ile Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği-KOMAW temsilcileri de katıldı. 

Taziyeleri, şehit Bêrîvan Zîlan’ın kardeşi HDP Eski Milletvekili Tuba Hezer ve aile yakınları kabul etti.

Saat 10.00’da başlayan taziye etkinliği 18.00’e kadar devam etti. 

Taziyelerini ileten Kürdistanlılar, Bêrîvan Zîlan şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitlerinin anısına bağlılıklarını ifade etti.