Abdullah Öcalan'a özgürlük için Lozan'da stant

Lozan'da stant açılarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bildiriler dağıtıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 29 aydır sürdürülen mutlak tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünün sağlanmasını talep etmek amacıyla Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) tarafından İsviçre'nin Lozan kentinde stant açıldı. 'Cenga Azadiyê Serbixin' kampanyası çerçevesinde stant boyunca yine aktivistler tarafından burada tecridin sonlandırılmasına yönelik çağrıların yer aldığı bildiler dağıtıldı.

TCŞ ve TekoJIN tarafından Lozan Antlaşması'nın imzanlandığı Riponne Meydanı'nda açılan stantta Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde kaleme aldığı demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü yaşam modelinin anlatıldığı Fransızca ve İngilizce  kitapları çevredekilere dağıtıldı.

Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen uluslararası hukuka aykırı ve insanlık suçu mutlak tecridin boyutları ile Abdullah Öcalan'ın neden özgür bırakılması gerektiği İsviçrelilere anlatılırken, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuldu.
TCŞ ve TekoJIN tarafından burada yapılan açıklamada, 'Cenga Azadiyê Serbixin' hamlesi kapsamda her hafta stantların sürdürüleceği belirtildi.