Abdullah Öcalan’a özgürlük nöbeti 473’üncü haftasına girdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Fransa’nın Strasbourg kentinde yürütülen nöbet eylemini 473’üncü haftasında Kassel’den gelen üç kişi devraldı.

“Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 473’üncü haftasına girdi. Kürtlerin Avrupa’daki en uzun soluklu bu eylemi dokuz yılını geride bıraktı.

Nöbet eylemini 473’üncü haftasında Almanya’nın Kassel bölgesinden gelen Leyla Nuseybin, Agir Çewlik ve Serûxan Akat devraldı.

Eylemciler adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 22 yılı aşkın bir süredir emsali görülmemiş bir tecrit uygulandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu nedenle Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 10. yılında devam eden ve her hafta Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi,  bugün 473. haftasında bizler diasporada yaşayan Kürtler olarak Almanya’nın Kassel kentinden Kürdistan Toplum Merkezi adına, ‘Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında devraldığımızı duyuruyoruz” denildi.

Kassel grubu, tecride karşı cezaevlerinde 227 gündür, Maxmur’da 206 ve Yunanistan’da 189 gündür devam eden açlık grevlerine dikkat çekerek, selamladı.

Gerillanın Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnişini de selamlayan eylemciler, “Mücadelemiz, ülkede ve dünyanın her yerinde olduğu gibi mutlak bir zafere ulaşıncaya dek her gün daha farklı bir boyut kazanıyor ve daha güçlü bir biçimde devam ediyor” dedi.

 

Açıklamada Kürtler arası ulusal birliğin önemine de vurgu yapılırken, Avrupa Birliği ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin tecrit karşısındaki sessizliği de kınandı. Eylemciler, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulundu.