ADGB, Piroğlu’nun seyahat özgürlüğü için eylem yapacak

ADGB, 19 Temmuz 2024 Cuma günü Sırbistan büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde eylem yapacak.

ECEVİT PİROĞLU İÇİN EYLEM

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun seyahat özgürlüğüne kavuşabilmesi için Sırbistan büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde yapılacak eylemler için çağrı yaptı. Piroğlu, Sırbistan devleti tarafından 3 yıl boyunca hukuksuz bir şekilde rehin tutulmuş ve uluslararası hukuk normları çiğnenmişti.

ADGB yaptığı çağrıda, Piroğlu'nun serbest bırakılmasının enternasyonal dayanışmanın bir zaferi olduğunu vurgulayarak, ancak gerçek özgürlüğünün sağlanabilmesi için Piroğlu'nun Sırbistan'ı terk etmesinin şart olduğunu belirtti. ADGB, Sırbistan devletinin Piroğlu'nun ülkeyi terk etmesini fiilen engellediğini ve tekrar tutuklama tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını da vurguladı.

Piroğlu'nun sağlık durumunun ciddiyeti ve acil tedavi ihtiyacı göz önüne alındığında, mücadelenin sürdürülmesi için kararlı olduklarını belirten ADGB, Piroğlu'nun seyahat özgürlüğünün engelsiz olması gerektiğini belirtti.

Eylem çağrısıyla ilgili olarak ADGB, 19 Temmuz 2024 Cuma günü Sırbistan büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde Piroğlu'na destek için bir araya geleceklerini; tüm devrimci, ilerici kesimleri bu mücadeleye katılmaya ve dayanışmayı büyütmeye çağırdı.