Adler: Bize düşen Kürtleri savunmaktır

Uluslararası Kürt Dayanışma Kolektifi’nden David K. Adler, Türk devlet saldırganlığı karşısında sessizliğe tepki göstererek, kendi hükümetlerinin suç ortaklığını ifade etmek ve Kürt halkını savunmak gerektiğini söyledi.

Uluslararası Kürt Dayanışma Kolektifi Üyesi ve Progressive International’in (İleri Enternasyonal) Genel Koordinatörü David K. Adler, dünyanın, Türk devletinin Kürtlere saldırılarına karşı sessizliğini eleştirdi. 

Uluslararası Kürt Dayanışma Kolektifi, 10 Ağustos’ta yayımladığı bildiriyle Türk devletinin imha ve işgal saldırılarına karşı demokrasi ve insan haklarından yana olan herkesi Kürt halkını desteklemeye çağırdı. 

Çağrıcılardan biri olan ve Avrupa'da Demokrasi Hareketi 2025'in (DiEM25) politika direktörlüğünü sürdüren Adler, dünyanın giderek otoriterleştiğini belirterek, “Türkiye'nin NATO'daki müttefikleri otoriterleşen dünyanın karanlığında demokrasi meşalesini taşıdıklarını iddia ediyorlar. Ancak Erdoğan'ın Kürtlere saldırıları, Kürt temsilcilerine baskıları karşısında hoşgörü, çoğulculuk ve insan hakları gibi temel ilkeleri savunamıyorlar” dedi. 

David K. Adler, şunları ekledi: “Bize düşen görev, kendi hükümetlerimizi bu suçlara ortak oldukları için sorumlu tutmak, ikiyüzlülüklerini teşhir etmek ve Kürt halkının özgürlük ve haysiyet haklarını savunmaktır.”