Af Örgütü'nden Uhlmannsiek: Fincancı'ya yönelik eylem keyfi ve siyasidir

Janine Uhlmannsiek, barışçıl şekilde fikrini ifade ettiği için zulüm gören Şebnem Korur Fincancı’ya yönelik yasal tacizin sona erdirilmesi için Alman hükümeti de dahil uluslararası toplumun, Türk hükümeti nezdinde lobi faaliyetlerinde bulunmasını istedi.

Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik yaptığı kimyasal silah saldırılarının araştırılması için açıklamaya yapan İnsan hakları savunucusu ve Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutuklandı.

Almanya'daki Uluslararası Af Örgütü Avrupa uzmanı Janine Uhlmannsiek, Fincansı’nın Almanya’ya yaptığı bir ziyaretten birkaç gün sonra Türkiye'de gözaltına alındığına işaret ederek, derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Janine Uhlmannsiek şunları söyledi:

"Şebnem Korur Fincancı'ya yönelik eylem keyfi ve siyasi amaçlıdır. Sadece barışçıl bir şekilde fikrini ifade ettiği için zulüm görüyor. Şebnem Korur Fincancı daha geçen hafta Uluslararası Af Örgütü'nün davetlisi olarak Berlin'de temaslarda bulundu ve bir insan hakları savunucusu ve adli tıp uzmanı olarak cesareti ve uzmanlığıyla hepimizi etkiledi. Uluslararası Af Örgütü, Şebnem Korur Fincancı'nın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısında bulunuyor. Alman hükümeti de dahil olmak üzere uluslararası toplum, Şebnem Korur Fincancı'ya yönelik yasal tacizin sona erdirilmesi için Türk hükümeti nezdinde lobi faaliyetlerinde bulunmalıdır. Türk makamları, muğlak ifadelerle dolu terörle mücadele mevzuatına sistematik olarak başvurarak ülkedeki eleştirel sesleri bastırıyor."