Alevi kadınlar Londra Türk elçiliğine ‘siyah çelenk’ bıraktı

Londra Türk Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Alevi kadın örgütleri, Sivas katliamının ‘zaman aşımına uğratılmasını protesto ederek, elçiliğe siyah çelenk bıraktı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi Kadın Komisyonu’nun çağrısı ile Londra Türk Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Alevi kadınlar, Sivas Katliamı Davası'nda verilen zamanaşımı kararını protesto etti.

Alevi örgütlerine bağlı kadınların destek verdiği eylemde sık sık, “Biz bitti demeden bitmez”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Elçilik önünde bir açıklama yapan Sevgi Sarıtaş, Madımak Katliamı’nın her şeyden önce insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu ifade ederek, “İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı işlemez. İnsanlığa karşı suç işleyenlerin affı mümkün değildir” dedi.

Zaman aşımı kararını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Sarıtaş, “Biz bitti demeden bu dava bitmez. Unutmak; Asım Bezirci’nin kalemine, Hasret Gültekin’in bağlamasına, Nesimi Çimen’in curasına, Asuman Sivri’nin semahına, Koray Kaya’nın düşlerine ihanettir. Madımak Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız, hesabını soracağız” diye kaydetti.

Açıklamanın ardından kadınlar siyah çelengi, “Sivasın ışığı sönmeyecek” slogan eşliğinde Elçilik binasının girişine bıraktı. Elçilik kapısı önünde bir açıklama yapan Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Eşbaşkanı Dilek İncedal, “Bu katliamdan devletin tüm birimleri sorumludur. Alevi toplumu ve halklar olarak bu katliamı asla affetmeyeceğiz. Bunun hesabını soracağız. Bu katliamların hesabını sormadığımız müddetçe bu katliamlar devam edecek. Bu yüzden mutlaka hesabını soracağız ve Sivas’ın ışığı sönmeyecek” diye kaydetti.

Eylem alkış ve sloganlar ile sona erdi.