Alman devrimciler Dilsoz ve Şiyar Karlsruhe’de anıldı

Kürt halkının özgürlük mücadelesinde şehit düşen Kevin Jochim (Dilsoz Bahar) ve Jakob Riemer (Şiyar Gabar) için Karlsruhe’de anma etkinliği düzenlendi.

YPG savaşçısı Kevin Jochim (Dilsoz Bahar) 6 Temmuz 2015’te Rojava Kürdistanı’nda DAİŞ çeteleriyle girdiği çatışmada, HPG gerillası Jakob Riemer (Şiyar Gabar) ise 9 Temmuz 2018’de Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü.

Her iki Alman devrimci için Karlsruhe kentinde bir anma etkinliği düzenlendi. Grünwinkel mezarlığında Kevin Jochim mezarının başında gerçekleşen anmaya Kürdistanlılar, Alman ve farklı halklardan aktivistler katıldı. Etkinlik, Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Kürdistan ile dayanışma içinde olan enternasyonilistlerin çağrısıyla düzenlendi.

'ÇÖZÜMÜ PKK’NİN MÜCADELESİNDE BULDULAR'

Anmada konuşan kadın aktivist Gulê Agir, Alman devrimciler Dilsoz ve Şiyar’ın mücadelelerine dikkat çekerek, kapitalist moderniteye alternatif bir yaşam aradıklarını ve bundan dolayı ikisinin de yönünü Kürdistan’a çevirdiğini söyledi.

“Her ikisi PKK’yi ve Abdullah Öcalan’ın düşüncelerini çözüm gücü olarak gördüler” diye konuşan Agir, Dilsoz ve Şiyar’ın enternasyonalist mücadeleyi aydınlatan birer ışık olduğunu belirtti.

“Özgür bir dünya ve özgür bir Kürdistan” sözünün verildiği etkinlikte daha sonra Kevin Jochim (Dilsoz Bahar)’ın mezarında mumlar yakıldı.

Anmaya katılanların hep birlikte “Bella Ciao”yu söylemesiyle etkinlik sona erdi.