Almanya’da Uzun Yürüyüş 29 Mayıs’ta Dortmund’ta başlıyor

TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde 6 ayrı ülkede gerçekleşecek Uzun Yürüyüşlerin Almanya etabı 29 Mayıs’ta Dortmund’ta start alacak, 1 Haziran’da Düsseldorf’ta sona erecek.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), Türk devletinin  Kürdistan’a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı 6 ülkede uzun yürüyüşler gerçekleştiriyor. Yürüyüşler için ülkelerde yoğun hazırlıklar yürütülüyor.

Almanya’daki gençlik örgütleri de uzun yürüyüşün startını 29 Mayıs günü Dortmund’da veriyor. 1 Haziran’da Düsseldorf’ta sona erecek yürüyüşün diğer uğrak yerleri Essen ve Duisburg kentleri olacak.

HPG gerillalarının NATO destekli Türk devletinin tank, top, kimyasal saldırılarına karşı yaklaşık 50 gündür direndiğini belirten gençlik örgütleri, onur mücadelesine sahip çıkmak için tüm Kürdistanlıları ve dostlarını yürüyüşlerine katılmaya çağırdı.

Yazılı açıklamayla “Kürdistan’ı Savun” çağrısı yapan gençlik örgütleri, devamla “Bütün bu saldırılar ve işgal girişimleri göz önüne alındığında gençliğin ve halkımızın yapması gereken, takınması gereken tutum bellidir. Halkımız, büyük bir fedakarlık ve Apocu ruhla her zaman en ön saflarda yer alan gençliğin öncülüğünde gerçekleşecek her eylem ve etkinliğe en ön saflarda katılmalı, bu sürece cevap olacak bir gençlik öncülüğünü geliştirmek için vazgeçilmez bir görevi üstlenmelidir. Halkımız için amansız bir savaş yürüten gerilla, gücünü ve moralini yine halkımızın birlikteliğinden almaktadır. Biz de bu temelde destansı direniş sergileyen gerillanın mücadelesini sahiplenmeye, dört parça Kürdistan’daki savaşa cevap olma temelinde gerçekleştireceğimiz Uzun Yürüyüş eylemine tüm Kürdistanlıları ve dostlarını “Kürdistan’ı savunmaya” çağırıyoruz” dedi.

Uzun Yürüyüş organizasyonuna ilişkin de şu bilgiler verildi:

Toplanma Günü

28 Mayıs 2022 Cumartesi

Bornstrasse 166 44145 Dortmund

Saat: 18.00

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI

Birinci gün:

29 Mayıs 2022 Pazar

Dortmund

İkinci gün:

30 Mayıs 2022 Pazartesi

Essen

Üçüncü gün:

31 Mayıs 2022 Salı

Duisburg

Dördüncü gün:

01 Haziran 2022 Çarşamba

Düsseldorf