Almanya'daki kurumlar: Dersim'de HDP adaylarını destekleyelim

Dersim'deki Devrimci Güç Birliği'ne Almanya'dan destek geldi. Çok sayıda kurum, Dersimlileri HDP'nin adaylarını desteklemeye çağırdı.

Yerel seçimler için Dersim’de HDP, EMEP, ESP ve Partizan tarafından kurulan Dersim Devrimci Güç Birliği’ne Almanya’dan destek geldi. Köln’e bir araya gelen Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Almanya Demokratik Kürt Toplumu (NAV-DEM), Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Partizan Avrupa temsilcileri, seçimlerde HDP listesinden seçimlere katılan adaylara destek verdiklerini açıkladılar.

KONUŞMACILARDAN ÇAĞRI

Toplantıda yapılan konuşmalar şöyle:

DİDF Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Avgan: “Halkın iradesiyle seçilen belediye eşbanlarının görevden alınması ve kayyumun atanması kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değil. Bu nedenle 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediyenin yeniden asıl sahiplerine geçmesi bizler için de büyük bir önem taşıyor."

Partizan Avrupa Temsilcisi Mehmet Özkan: "Dersim Devrimci Güçbirliği’ni destekliyoruz. Direnişin sembolü olan Dersim’in bu kez de baskıya ve sömürüye karşı aynı tutumunu göstereceğine inanıyoruz. Bu nedenle Dersim’de yaşayan bütün dostlarımızı güçbirliğine destek vermeye çağırıyoruz."

AGİF Temsilcisi Deniz Şafak: "Türkiye’de düzen partilerine oy verilmemeli. Dersim’de HDP listesinden seçimlere katılan adaylara oy verilmeli."

Sendikacı-Gazeteci Süleyman Ateş: "Dersim’de geçmişten bugüne yönetim konusunda önemli mesafeler katedildi. Dersim’e yaptığım ziyaretlerde de bunu gördüm. Güçbirliğine destek verilmeli."

2004-2009 yılları arasında Dersim Belediye Başkanlığı yapan Songül Erol Abdil: "Dersim halkını, yapılan baskıları unutmadan sandık başına gederek merkez ve ilçelerde HDP adaylarına destek vermeye çağırıyorum."

HDK-A temsilcileri de toplantıda güçbirliğine destek verdiklerini açıkladılar.

ORTAK AÇIKLAMA

Kurumlar adına hazırlanan ortak açıklamayı ise NAV-DEM temsilcisi Arslaner okudu. Açıklamada, “Tekçi, asimilasyoncu tek adam rejimine karşı Dersim Devrimci Güç Birliğinin halkçı, katılımcı ve özgürlükçü talepleri bizlerin de özlemini duyduğumuz bir Dersim’in inşa edilmesini içeriyor. Dersim’deki dostlarımızı, akrabalarımızı, Devrimci Güç Birliğine, göstermiş olduğu eşbaşkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir’e, ilçelerdeki belediye eşbaşkan adaylarına destek vermeye çağırıyoruz” denildi.