Almanya'daki merkezi Newroz'un adresi Hannover

Almanya'daki Newroz kutlamasına ilişkin açıklama yapan NAV-DEM, merkezi Newroz'un 17 Mart’ta Hannover kentinde kutlanacağını duyurdu.

Almanya'da yaşayan Kürdistanlılar bu yıl merkezi Newroz'u Hannover kentinde kutlayacak. 17 Mart'ta gerçekleşecek kutlamanın detaylarına ilişkin Almanya Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanları tarafından yazılı açıklama yapıldı.

ÖZGÜR YAŞAM İÇİN NEWROZ RUHUYLA AYAĞA KALKMALIYIZ

Newroz'un Kürtlerin varlığının ve iradesinin ortaya konulduğu günler olduğu vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: "2018 Newroz’unda halkımız her yerde ayağa kalkarak sömürgeciliğe, faşizme ve zulme karşı Kürdün var olma iradesini ve özgür yaşam tutumunu ortaya koymalıdır. Almanya'nın Hannover kentinde yapacağımız merkezi büyük Newroz'a, ağır hastalar dışında genç, yaşlı, kadın ve çocuk herkes Newroz alanında olmalıdır. Kürdün varlık gerçeğini ortaya koyması ve biz varız demesi bir kültür, bir gelenek, bir ulusal görev ve bir ibadettir. Kürtler binlerce yıldır Newroz’u tüm değerleriyle böyle yaşatarak var etmiş, bundan sonra da varlığını böyle sürdüreceklerdir."

NEWROZ MAZLUM HALKLARIN BAYRAMIDIR

Açıklamada, kutlamaya ilişkin şu bilgiler verildi: Kuzey, Rojava, Güney, Doğu Kürdistan'dan konukların yanı sıra DTK, HDK, HDP, PYD ve sürpriz konuklar katılacaklardır. Ayrıca Başta Hannover Büyük Şehir Belediye Başkanı olmak üzere, Alman siyasi Parti ve fraksiyon başkanları ile Kürt ve Türkiyeli Demokratik kurum temsilcileri de davet edilecek. NAV-DEM, Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) başta olmak üzere, Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu (F-CİK), Kürdistan Êzidi Birliği Merkezi (Nav-YÊK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Gençlik, Rojava, Rojhilat, Edi Besse Platformu, Efrin Direniş Platformu ve tüm kurumları 17 Mart'ta Hannover'de yapılacak Newroz'a dönemin ruhuna yakışır yüzbinlerin katılacağı görkemli bir kutlama için seferber olmaya çağırıyoruz" denildi.

İKİ KOLDAN YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Newroz programına ilişkin geniş bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı belirtilen açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: "Halkımız şimdiden Almanya'nın Hannover kentinde 17 Mart  tarihinde yapacağımız merkezi büyük Newroz'a katılmayı esas alarak hazırlanmalıdır. Hastalar dışında genç, yaşlı, kadın ve çocuk herkes ulusal kıyafetleriyle Newroz alanında olmalıdır. Şimdiden imkan varsa, ayni tarihe deng düşen düğünlerini bir başka tarihe ertelemelerini, aynı gün çalışmak zorunda olanlar şimdiden işyerlerinden izin almaları Newroz'a katılmaları açısından önem arz etmektedir. Hannover'de kutlanacak Newroz, Kırmızı ve Yeşil olarak iki kola ayrılarak kısa yürüyüşlerle kutlama yapılacak alanında toplanacak. Newroz programı, toplanma yerleri, yürüyüş kollarının güzergahları, Parklar vs. geniş ve ayrıntılı bilgilendirmeyi daha sonra halklarımızla paylaşacağız."