Almanya parlamentosu önünde çadır eylemi

"Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" hamlesi kapsamında Alman Federal Meclisi (Bundestag) binası önünde 3 günlük çadır eylemi başlatıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin, dünya genelindeki Kürt sorununa ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne dikkat çekmek için bir kez daha önemli bir platforma dönüştü. Federal Parlamento binası önünde gerçekleşen "Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" etkinliği, üç günlük bir çadır eylemi ile başladı.

Etkinlik, parlamenter, avukat, yazar, gazeteci, sivil toplum örgütleri ve tanınmış şahsiyetlerin katılımıyla büyük bir farkındalık oluşturdu.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin (Özgür Kurdistanlılar Meclisi) tarafından organize edilen etkinliğin ilk gününde ziyaretçiler bilgilendirildi. Ayrıca Abdullah Öcalan'ın paradigması, televizyon ekranlarında katılımcılara görsel olarak sunuldu.

İmralı tecrit ve işkence sistemine ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasına dair bildirilerin de dağıtıldığı eylem, üç günlük sürecek.