Almanya, Yunanistan ve İtalya’da Kürt Halk Önderi'nin doğum günü kutlandı

Almanya’nın Köln, Düsseldorf, Hamburg, Kiel, Heilbronn ve Freiburg ile İtalya’nın Torino şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Almanya’nın Köln şehrinde Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Şehir merkezindeki Dom Kilisesi önünde çadır açan kadınlar, Abdullah Öcalan’ı tanıtmak için bir çadır açtı. “Öcalan’la Dünyayı Özgürlüğe Boyuyoruz” sloganıyla Kürt Halk Önderi’ne mesajlar yazan ve resimler çizen eylemciler, Almanca broşürler dağıttı.

Etkinliğe katılan Ozan Cömert ve Ozan Şemdin’in şarkıları eşlinde halaylar çekildi. Etkinlik boyunca sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

 

DÜSSELDORF

YJK-E Düsseldorf öncülüğünde Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezinde 4 Nisan vesilesiyle bir kutlama gerçekleştirildi. 

Kutlamada Wuppertal Kadın Meclisi sözcüsü ve HDP eski milletvekili Besime Konca birer konuşma yaptılar.

Besime Konca 4 Nisan 2009 da şehadete ulaşan Mahsun ve Mustafa yoldaşlar şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgününü kutlayan Konca, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan genel seçimlerin de önemine değildi.

Kutlama müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.

 

HAMBURG

Hamburg Sternschanze’de Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutladı.

Meclis temsilcisi Leyla Kaya yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumunun Kürt halkının yeniden doğuşu anlamına geldiğini ifade ederek “Abdullah Öcalan’la doğduk, Abrdullah Öcalan’la özgürleşeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından çoğunluğunu kadınların oluşturduğu katılımcılar müzik eşliğinde halaylar çekti.

KIEL

Almanya’nın Kiel şehrinde de Kürt Kültür Derneğinde bir araya gelen Kurdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutladı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi’nin 74’üncü yaşında özgürlüğü için mücadelenin daha da büyütüleceği ifade edildi.

Kutlamaya 2019’da Rojava’da şehit düşen Konstantin Gedig’in annesi Uta Russ da katıldı.

Kutlama “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

 

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü doğum günü düzenlenen bir etkinlikle kutlandı

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan etkinlikte KOMAW temsilcisi ve Kürt siyasetçi Selim Sadak birer konuşma yaptı.

Etkinlik müzik eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

 

FREIBURG

Freiburg’da ise DKTM merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Sık sık Bijî Serok Apo sloganlarının atıldığı etkinlikte halaylar çekildi.

 

TORİNO

İtalya’nın Torino şehrine bağlı Parco Valentino’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Kürtler ve İtalyan dostların katıldığı bir etkinlikle kutlandı.

İmralı tecridinin yıkılması için Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaşında mücadelenin yükseltilmesi çağrısının yapıldığı etkinlikte sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

ATİNA VE LAVRİO

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve Lavrio Kampı'nda kutlama yapıldı.

Atina ve Lavrio'da, TCŞ ve Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde Halklar Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı. Kutlamaya Kürtlerin yanı sıra Türkiyeli Devrimciler ve Enternasyonal Devrimciler de katıldı. 

Kutlamaya katılanlara günün anlam ve önemine ilişkin Erkan Erkenci tarafından bir konuşma yapıldı. Halaylarla süren ve pasta kesilen kutlamada, sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Kutlama "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jîyan Nabe" ve "Bi Can, Bi Xwîn, Em Bi Te Re Ne Ey Serok" sloganları ile son buldu.