Almanya ve Hollanda’da 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü Almanya’nın Mannheim, Berlin, Duisburg ve Hollanda’nın Den Haag şehrinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

MANNHEIM

Mannheim bölge meclisi ile Ronahi Berivan Kadın Meclisi tarafından Kürt Halk Önderinin doğumgünü kutlandı. Mannheim derneğinde gerçekleştirilen kutlamaya şehit aileler ve kadınlar öncülük etti.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilen etkinlikte 15 Nisan’da Düsseldorf’ta gerçekleştirilecek olan mitinge de katılım çağrısı yapıldı.

BERLİN


Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü mitingle kutlandı.

Nav-Berlin meclis komitesi  ve Destan kadın  aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününde açıklamalar yaparak Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemde olacaklarını belirtti.

Mitingte gençler “Gün önderliği özgürleştirme günüdür ” mesajı verdi. Berlin'den İmralı'ya binlerce selam gönderen gençler, Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

Eylemde sık sık, "Biji Serok Apo”, “be Serok  Jiyan nabe " sloganları atıldı halaylar çekildi.

DUİSBURG


Almanya'nın Duisburg şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Asya Yüksel kadın meclisi öncülüğünde Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir kutlama gerçekleştirildi.

Kutlamada KON-MED eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve KCDK-E eşbaşkanı Fatoş Göksungur birer konuşma yaptı. 

Zümrüt konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın varlığının Kürdün ve Ortadoğu halkları varlığı , kadının dirilişi olduğuna dikkat çekti.

Göksungur ise konuşmasında “bugün bir halkın doğuş günüdür” dedi. Uluslararası komplonun ve tecritin nedenlerine değinen Göksungur 15 Nisan’da Düsseldorf’ta yapılacak olan Avrupa Merkezli Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemine çağrı yaptı.

Etkinlikte çocuklar da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a duygularını dile getirdikleri kartlar hazırladılar.

Son olarak çocuklar pasta keserek Önder Apo’nun doğum gününü kutladı. Müzik dinletisi gerçekleşti.

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde, Ronahi Kadın Hareketi öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 74. yaş günü kutlamaları gerçekleştirildi.


Kutlamalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatının konu edildiği bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Yerel sanatçılar da sahne alarak, katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Gençler de halaylar çekerek kutlamalara renk kattı.

Hollanda'nın Amsterdam ve Arnheim şehirlerinde de kutlamalar gerçekleştirildi. Buradaki kutlamalarda da Den Haag'ta olduğu gibi bölgedeki kadın hareketleri öncülük etti.